Quantcast

Toliau narpliojama manekenės žūties byla: prašo surengti eksperimentą

  • Teksto dydis:

Tiek Aivaras Miltenis, tiek Ričardas Pinikas atvyko į bylos nagrinėjimą, kuris, apskundus nuosprendį, iš žemesnės instancijos teismo buvo perduotas Lietuvos apeliaciniam teismui. Kaltinamųjų advokatas abejoja teismo medicinos eksperto išvadomis, o nukentėjusioji pusė prašo surengti eksperimentą, kurio metu būtų atkuriami lemtingo vakaro įvykiai. Daugiau apie tai pasakota LNK reportaže.

Į bylos nagrinėjimą atvyko abu kaltinamieji – tiek medikas A. Miltenis, tiek prodiuseriu dirbęs R. Pinikas. Jie abu buvo nuteisti kalėti po pustrečių metų. A. Miltenis pripažintas kaltu dėl išžaginimo, R. Pinikas – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Tačiau tokį žemesnės instancijos teismo sprendimą apskundė visi, tad byla po pertraukos atversta Lietuvos apeliaciniame teisme.

„Suplanuota ekspertų apklausa ir vienas iš kaltinamųjų turėjo duoti parodymus. Tokie planai“, – apie bylos nagrinėjimo eigą pasakojo prokurorė Diana Baltrūnienė-Patkevičienė.

Pirmiausia teisme liudijo ekspertas, tyręs merginos kūną po mirties.

„Yra taip, kaip yra. Yra išduota išvada ir viskas. Dabar kiekvienas, sakykim, iš savo pozicijų žiūri. Aš savo pareigas, darbą atlikau“, – tikino ekspertas Remigijus Petrauskas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Kaltinamųjų advokatai abejoja, ar eksperto parodymų išvis reikia.

„Nemanyčiau, kad ekspertizėje esantys duomenys neįrodo, kad buvo smurtauta prieš tai. Nemanau. Tai yra kiekvieno asmeninė nuomonė. Nukentėjusiosios advokatas mano taip, aš manyčiau kitaip“, – teigė R. Piniko advokatas Darius Kurpavičius.

Tačiau kai kuriuos eksperto parodymus ir aukos advokatas vadina nelogiškais.

„Galų gale, net ir kūno padėtis visiškai kitokia yra užfiksuota. Liudytojų parodymuose yra aiškiai pasakyta, kad tokia padėtis ir buvo. Tai tokius iš piršto laužtus pasakymus sunku net ir vertinti“, – nepasitikėjimo neslėpė nukentėjusiųjų advokatas Gintaras Černiauskas.

Reaguodamas į tai, jis pateikė prašymą prie bylos prijungti kito teismo medicinos eksperto išvadas.

Devynios sekundės krepšinio terminologijoje yra vos ne pusė laiko, ką komanda turi nuveikti priešininkų aikštelės pusėje.

Prieš teismą prabilo ir R. Pinikas. Ką kalbėjo už uždarų durų – pats nekomentavo, tačiau nukentėjusiųjų advokato teigimu, R. Pinikas atsakė į visų klausimus, ignoravo tik nukentėjusiųjų gynėją.

„Nutylėjimas irgi yra tam tikras sakymas, kad aš negaliu paaiškinti tam tikrų aplinkybių ir atsakinėti į klausimus, kad įneščiau tam tikro aiškumo į bylos nagrinėjimą“, – kaltinamojo tylą interpretavo advokatas G. Černiauskas.

Teigiama, kad R. Pinikas teisme pripažino pirkęs ir dalijęsis narkotikais tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje.

Aukos gynėjas G. Černiauskas pagarsino ir kitus kaltinamojo žodžius. „Pinikas nurodė, kad mergina, kai jis atėjo į kambarį, buvo kominė. Tai reiškia, kad ji bet kuriuo atveju niekaip negalėjo suprasti, kas su ja vyksta“, – sakė jis. Todėl, esą, išžaginimu kaltinamam A. Milteniui po tokių R. Piniko žodžių vertėtų duoti naujus parodymus.

Nukentėjusi pusė mano, kad dalį traumų mergina patyrė prieš iškrisdama iš viešbučio balkono. Advokatas sako sieksiąs, kad viešbutyje dar kartą būtų atliktas eksperimentas. Auką ginantis teisininkas įsitikinęs, kad devynios sekundės yra pakankamas laikas nubėgti iki balkono ir išstumti merginą, o paskui grįžti šaukiant.

„Devynios sekundės krepšinio terminologijoje yra vos ne pusė laiko, ką komanda turi nuveikti priešininkų aikštelės pusėje“, – vaizdingą pavyzdį pateikė jis.

Manekenė Dovilė Didžiūnaitytė iš viešbučio balkono Klaipėdos centre iškrito ir žuvo 2017-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek vargo dėl kažkokios narkomanės....na, išsivertė per balkoną ir velniai jos nematė. Ne pirma, ne paskutinė...visos to manekenės tokios .....

jk

jk portretas
Černiauskas šitoj byloj kaltina teisiamuosius kad tie vilkina bylą, o pats lygiai taip pat vilkina bylą dėl Akvasanitos vadovo , kurį pats gina, Černiauskas yra advokatas be jokios moralės, jis ir Putiną mielai gintų iš visų jėgų - nes jam svarbiausia pinigai

Klausimas

Klausimas portretas
jeigu vyriškiai matė, kad mergina buvo "kominė", kodėl jie jai nepadėjo? Pabaisos, o ne vyrai. Jei neišstūmė jie jos, tai privedė prie savižudybės. Kažkaip netikiu, kad mergina pati sumąstė žudytis, būdama "kominė".
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių