Quantcast

Tikras galvos skausmas: grybautojai miškuose ieško grybų, o policija – grybautojų

Grybų gausa pasižyminčiuose Žemaitijos miškuose net darbo dienomis pilna žmonių. Policininkai jau turi rūpesčių dėl pasiklydusių miškuose grybautojų.

Nors Žemaitijoje grybai pradėjo dygti neseniai, policininkai jau skubėjo ieškoti grybautojų. O kartą jiems teko net imtis nusilpusio pagyvenusio vyro gaivinimo.

Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas pasakojo, kad dar praėjusią savaitę gauta žinia apie miške pasiklydusį pagyvenusį vyrą. Jis neatsiliepė telefonu, žmogaus ieškoti buvo pasiųsti keli pareigūnai.

Kaip įprasta, policininkai imasi ieškoti asmens ten, kur jis įėjo į mišką. Tąkart per 70-metį perkopęs vyras buvo aptiktas nelabai toli savo automobilio. Klaidžiodamas žmogus taip nusilpo, kad policininkai vos užčiuopė jo pulsą ir suskubo daryti jam širdies masažą ir dirbtinį kvėpavimą.

Žmogų pavyko atgaivinti, jis galiausiai laimingai pasiekė namus.

Dar vienas pranešimas apie pasiklydusius grybautojus Kretingos policininkus pasiekė šią savaitę. Pagalbos šaukėsi jaunas vyras. Jis į mišką atvažiavo su draugu ir neberado kelio iš miško, todėl nusprendė kviestis pagalbą.

Pareigūnai jau buvo beišvykstą jo ieškoti, kai jiems buvo pranešta, kad žmogus pats išėjo iš miško.

„Kasmet ruduo mums atneša netikėtų darbų, kai žmonės pasiklysta miškuose. Dažniausiai žmonės neranda kelio Darbėnų ir Kartenos miškuose. Ko gero, tai yra grybingiausios rajono vietos. Kitur nėra didelių miško masyvų, jie nors ir lankomi žmonių, bet ne tokie klaidūs. Be to, grybautojai randa Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmenų, jų išvežimas taip pat nėra eilinis darbas“, – kalbėjo Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas.

Primindamas apie apsaugos priemones, pareigūnas vardijo: grybautojai į mišką turėtų neštis mobiliojo ryšio telefoną su visiškai įkrauta baterija, pagyvenusiems žmonėms nerekomenduojama grybauti po vieną, patartina vilkėti ryškiaspalviais rūbais, kad būtų lengvai pastebimi iš tolo.

Anksčiau būdavo patariama į mišką neštis švilpuką, tačiau praktika rodo, kad neretai senyvo amžiaus grybautojai pasiklydę taip išsenka, kad švilpti nė nepajėgtų.

Iškviesti ieškoti pasiklydusiųjų policininkai dažnai sustoja pamiškėje ir spaudžia automobilio garso signalą, kad jį išgirdęs žmogus suprastų, kur turi eiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilius

Vilius portretas
Bet grybautojai galimi ir paso reik nes miške karo policija

algis

algis portretas
Pasiknaisiuoji interneti net galva iskausta viskas blogai ,bloga valdzia blogas prezidentas blogi gyditojai dar blogeni migrantai su Lokosenka,o kas gera Lietuvoje Nieko cia zmogau neieskok,pasake mano kaimynas nes zmones nebeturi supratimo kad Gyvena visko perteke ir nebezino kas yra badas,vargas ir mirties baime.

Hi

Hi portretas
o tai telefonas tik 112 paskambint? islipai is masinos, google maps uzsibindinai vieta ir eik. paklysi - telefonas atgal parves...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių