Quantcast

Tėvo pavyzdys šokiruoja: pėsčiųjų perėją su mažu vaiku kirto nenulipę nuo dviračio

Po kraupios avarijos Slengiuose, kai tėvo akyse žuvo 14-metis, atrodė, kad visi vaikų turintys žmonės pajus, kad ne kas kitas, o pirmiausia jie atsakingi už savo vaikų gyvybes. Realybė rodo, kad kai kurie tėvai ne tik nesaugo atžalų, bet ir rodo joms blogą pavyzdį.

Trečiadienį judrioje Pilies gatvėje, šalia Dramos teatro, žmonės stebėjo kraują stingdančią situaciją, kurią užfiksavo ir automobilio vaizdo registratorius.

Kai norintiems kilti į Pilies tiltą automobiliams prieš pat sankryžą užsidegė raudonas šviesoforo signalas ir transporto priemonių srautas sustojo, priešais juos į perėją išriedėjo dviratis. Juo važiavo suaugęs vyras.

Jam iš paskos atsilikęs kelis metrus nuo šaligatvio bortelio savo dviratuku nušoko mažas vaikas. Berniuko galvą saugojo specialus šalmas, tačiau vaikas net nepažvelgė į šoną įsitikinti, ar tikrai nevažiuoja mašinos. Vaikas skubėjo minti pedalus, kad pavytų tėvą.

Vaikas gali išmokti neteisingai elgtis ir taip darys važinėdamas vienas. Dėl tokio veiksmo jis gali patekti po automobilio ratais.

Netrukus abu tokiu pat būdu kirto ir Žvejų gatvę. Koks tuo metu jiems degė šviesoforo signalas, neužfiksuota.

Vaizdo registratoriaus užfiksuoto įrašo sustabdytus kadrus portalas pateikė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkui Mindaugui Džermeikai.

Pirmas dalykas, į kurį pareigūnas atkreipė dėmesį, – šios pėsčiųjų perėjos horizontalusis žymėjimas neleidžia dviratininkams jos kirsti važiuojant. Čia būtina persivesti dviratį.

Vadinasi, tėvas privalėjo pats nulipti nuo dviračio, taip pat turėjo pasielgti vaikas ir drauge pereiti gatvę, vesdamasis dviratį.

Vaizdo registratoriaus įrašo stopkadrai

Žiūrėdamas į nuotraukas M. Džermeika nesiėmė spręsti, kokio amžiaus yra vaikas. Taisyklės yra kategoriškos: vaikai su suaugusiu asmeniu gali važiuoti dviračiu gatve tik nuo aštuonerių.

"Jeigu vaikas yra jaunesnis, tai yra šiurkštus nusižengimas. Be to, matau, kad, įsijungus žaliam šviesoforo signalui, šioje perėjoje jie privalėjo nulipti ir persivesti dviračius. Vaikui taip daroma žala, nes tėvas nerodo, kaip elgtis tokiose sankryžose. Vaikas gali išmokti neteisingai elgtis ir taip darys važinėdamas vienas. Dėl tokio veiksmo jis gali patekti po automobilio ratais. Spėju, kad šis tėvas turi vairuotojo pažymėjimą, bet, kaip dviratininkas, neįžvelgia grėsmių savo vaikui", – kalbėjo M. Džermeika.

Pasak pareigūno, po tokios netikusios pamokos, kitą kartą vaikas gali taip pat pasielgti nereguliuojamoje perėjoje, gali sukti taip kirsdamas važiuojamąją dalį.

M. Džermeika atkreipė dėmesį ir į faktą, jog tėvas neatsisuko ir neįsitikino, kad vaikas nenugriuvo ir kad saugiai seka jam iš paskos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras nekompetentingai policijai ir savivaldybei

Komentaras nekompetentingai policijai ir savivaldybei portretas
Kurkit šiuolaikinę kokybišką eismo infrastruktūrą, gerbiamieji kabinetiniai tinginiai, nesikabinėję prie tos jūsų supuvusios infrastruktūros naudotojų/aukų.

Bosas

Bosas portretas
Jei BUKAGALVIAI ,sedintis kabinetose,sureguliotu VISEIM VIENODOS KET...Tai butu didele nauda...O tai cia toks zymejimas,ten anoks..ten turi praleisti,ten neturi..kai buna situacijos..suki,lyg ir nieko nera..o DEBILAS ant dviracio soka is uz krumu kokia 20-30 km..net laiko nera pagalvuoti tu turi praleisti ar jis turi vezti dvirati per pereja...IDOJOTAI!!!..

sad story

sad story portretas
Daug urodų kelyje, tiek su auto tiek su dvirkais. Daug ir neblogų vairuotojų. Visada turi būt tas procentas, kitaip būt ir negali :)
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių