Quantcast

Teisme – aplinkosaugininkų ir „Grigeo Klaipėdos“ ginčas dėl 4,4 tūkst. eurų baudos

Teismas aiškinasi, ar Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pagrįstai skyrė 4,4 tūkst. eurų baudą kartono gamybos bendrovei „Grigeo Klaipėda“ už incidentą, kurio metu iš įmonės į Kuršių marias pateko nevalytos nuotekos.

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje departamentas reikalauja iš bendrovės atlyginti  žalą, tačiau „Grigeo Klaipėda“ jos nepripažįsta.

„Atsakovė teigia, kad žala aplinkai nebuvo padaryta, nes išleistas mažas kiekis apyvartinio technologinio vandens, kuris nelemia ir negalėjo lemti vandens ekologinės būklės pokyčio ar pablogėjimo. Taip pat nesutinka su žalos masto nustatymu ir skaičiavimu“, – ketvirtadienį BNS sakė teismo atstovė Monika Vismantė.

AAD pranešė, kad 2021 metų liepą sutrikus automatiniam vandens lygio palaikymui viename iš bendrovės baseinų per lietaus surinkimo sistemą nutekėjo 18,6 kubinių metrų gamybos nuotekų su teršalais.

Teismas turėjo spręsti klausimą dėl ekspertizės žalai įvertinti, tačiau bylos nagrinėjimas ketvirtadienį atidėtas.

Šiaulių apygardos teisme šiuo metu nagrinėjama kita byla, kurioje kaltinimai dėl Kuršių marių taršos pateikti „Grigeo Klaipėdai“ ir 14 esamų bei buvusių įmonės darbuotojų, įskaitant pagrindinį „Grigeo“ grupės akcininką Gintautą Pangonį bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovą Tomą Eikiną.

AAD šioje byloje yra pateikęs daugiau kaip 48 mln. eurų civilinį ieškinį dėl „Grigeo Klaipėdos“ aplinkai padarytos turtinės žalos atlyginimo. Jis nagrinėjamas kartu su baudžiamąja byla.

„Grigeo Klaipėdos“ tarša į viešumą iškilo 2020 metų sausį. Ikiteisminis tyrimas pradėtas įtarus, kad į Kuršių marias patenka nevalytos gamybinės nuotekos, o su tuo susijusi įmonės dokumentacija gali būti klastojama. Įtarta, jog įmonė nuotekas į Kuršių maras slapta leido ne vienus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
Kazkas uoliai padirbejo , kad bauda desimteriopai sumazejo ...kaip pasakyti trumpeu ? reik jieskot tersejo uztareju ...??? ir dar pretenzijas kelia .......

Santykinai

Santykinai portretas
bauda mazesne,nei 4 centai ubagui...

Eugenijus

Eugenijus portretas
Ar dar nepasodino pagrindiniu ilgamecio tersimo katastrofos kaltininku?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių