Quantcast

Teismas skyrė baudas už buvusio „Mažeikių vandenų“ vadovo papirkimą

  • Teksto dydis:

Už buvusio „Mažeikių vandenų“ vadovo Vytauto Mažeikio papirkimą Telšių apylinkės teismas skyrė tūkstantines baudas dvejų įmonių vadovams bei dviem juridiniams asmenims – įmonėms, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

BNS žiniomis, verslininkui Kęstučiui Surdokui skirta 7,5 tūkst. eurų dydžio bauda, o dvejų įmonių savininkas Algirdas Birkantas privalės sumokėti 13 tūkst. eurų dydžio baudą.

Be to, po 15 tūkst. eurų baudas privalės sumokėti ir A. Birkantui priklausančios įmonės „Orlis“ ir „Techsis“, kurių naudai buvo veikiama.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą STT Šiaulių valdybos pareigūnai nustatė, kad minėti įmonių atstovai davė kyšius buvusiam „Mažeikių vandenys“ direktoriui už tai, kad įmonės laimėtų viešuosius pirkimus.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Buvęs „Mažeikių vandenų“ vadovas V. Mažeikis jau anksčiau buvo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir nubaustas 16,9 tūkst. eurų bauda. Taip pat iš jo buvo konfiskuoti kaip kyšiai gauti 14,9 tūkst. eurų.

Be to, STT Šiaulių valdybos pareigūnai šiuo metu tęsia dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos bendrovėje „Mažeikių vandenys“, kurios steigėja yra Mažeikių rajono savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių