Quantcast

Teismas skelbs sprendimą jurbarkietės sumušimo ir prievartavimo byloje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį skelbs sprendimą didelį rezonansą visuomenėje sukėlusioje nepilnametės jurbarkietės sumušimo ir prievartavimo byloje.

Apeliacine tvarką bylą nagrinėti teismui teko po to, kai pirmosios instancijos teismo sprendimą apskundė tiek nukentėjusieji, tiek prokurorai ir pats nuteistasis.

Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijus Stanislovaitis teismo prašė nuteistajam skirti realią laisvės atėmimo bausmę. To paties prašė ir nukentėjusios merginos advokatas, kuris taip pat siekė ir civilinio ieškinio patenkinimo.

Pirmosios instancijos teismo kaltu pripažintas vaikinas apeliaciniu skundu siekė vienos iš nusikalstamų veikų perkvalifikavimo.

Uostamiesčio teisme buvo atliktas papildomas įrodymų tyrimas, gauta socialinė išvada dėl nuteisto vaikino gyvenimo būdo, aplinkos ir elgesio, jis dar kartą apklaustas. Teismui taip pat buvo pateikta ir pažyma apie dabartinę sumuštos ir prievartautos merginos sveikatos būklę, nuo įvykių praėjus daugiau nei metams.

Pernai gegužę kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone šešiolikmetę sumušęs ir kėsinęsis išžaginti vaikinas Tauragės apylinkės teismo vasario mėnesį buvo pripažintas kaltu, jam skirta galutinė trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams. Nusikaltimo metu vaikinas buvo neblaivus.

Pirmosios instancijos teismo sprendimu nuteistasis įpareigotas toliau mokytis ir dirbti, nekeisti gyvenamosios vietos bei metus nevartoti alkoholio. Vaikinui taip pat priteista atlyginti 5 tūkst. eurų žalą nukentėjusiajai, 2 tūkst. eurų nukentėjusiosios tėvui ir padengti bylinėjimosi išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurb.

jurb. portretas
Vaidina vyra o be mamytes i tulika vienas bijo eiti

Anonimas

Anonimas portretas
Infantiliška panelė tikiuosi daugiau naktimis nebeslankios po miškus su nepažįstamais bernais. Gaila, mama neišaiškino jai, kas gali tokioms vištelėms nutikti..

Mokslas

Mokslas portretas
Nusikaltėlis įpareigotas mokytis, o kaip nukentėjusioji, jai mokytis nereikia, 5 tūkst. eurų niekinė suma už tai, ką teko patirti merginai. Privalo apmokėti ir nukentėjusios merginos mokslo ir studijų išlaidas.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių