Quantcast

Teismas nuteisė kalėti 45 tūkst. eurų kyšio reikalavusį bankroto administratorių

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas lygtine laisvės atėmimo bausme nuteisė kalėti 45 tūkst. eurų kyšio reikalavusį bankroto administratorių Paulių Pacauską, pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Klaipėdoje dirbantis P. Pacauskas pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo, jam skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, vykdymą atidedant dvejiems metams.

STT atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, bankroto administratorius reikalavo ir priėmė iš bankrutuojančios įmonės kreditoriaus didelės vertės kyšį.

Už tai P. Pacauskas pažadėjo atsisakyti civilinio ieškinio bankrutuojančios bendrovės akcininkui baudžiamojoje byloje ir nereikšti pretenzijų dėl žalos padarymo įmonės bankroto byloje.

Šis sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

STT ir anksčiau yra nustačiusi korupcijos rizikos veiksnių bankroto administravimo srityje bei pateikė pasiūlymų dėl teisės aktų ir veiklos tobulinimo.

Praėjusiais metais STT gavo 20 pareiškimų apie, įtariama, neteisėtus bankroto administratorių veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas  portretas
Pravieniškėse...turbūt lowu neliko ???

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Nuteisė kalėti 3 metus, bet teismas pasigailėjo. Tai negi sienos teisia, kas teisė, teisėjų pavardės. Už dyką tikrai tokių sprendimų nepriiminėja? Kas advokatavo. Mes norime žinoti ir vertinti jų darbą. Jie yra mūsų tranai, atsiprašau tarnai.

Ruslanas

Ruslanas portretas
Fruktas ten geras Pacauskas,per tokį aviną geram žmogui nunešė beveik 200000 lt,ir negana to,dar jo namus norėjo atimti....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių