Quantcast

Teismas nesiryžo iškeldinti iš namų

Juodkrantiškių šeimoms sužibo menka viltis apginti savo interesus. Neteisėtų statybų Kuršių nerijoje skandalo aukomis tapę gyventojai kol kas nebus iškeldinami iš savo namų.

Juodkrantiškių šeimoms sužibo menka viltis apginti savo interesus. Neteisėtų statybų Kuršių nerijoje skandalo aukomis tapę gyventojai kol kas nebus iškeldinami iš savo namų.

Į teismą dėl iškeldinimo iš patalpų kreipėsi bankrutuojančios įmonės „Verslo investicijų projektų centras“ atstovai. Nepilnamečius vaikus auginantys gyventojai, pagal ieškinį, dar turėtų apmokėti įmonei bylinėjimosi išlaidas.

Ginčas sukasi dėl gyvenamojo namo Juodkrantėje, kuriam gresia nugriovimas, kaip ir žuvies restoranui "Sorento", kuris jau yra sulygintas su žeme.

Įsigaliojus sprendimui griauti pastatą, nebuvo išspręstas restitucijos klausimas.

Civilinėje byloje atsakovais tapę žmonės teismui pateikė atsakymą į ieškinį ir teismo prašė stabdyti šią civilinę bylą, kol galutinai nepaaiškės baigtis kitoje byloje. Klaipėdos apygardos teismas turi priimti sprendimą dėl teisminio proceso atnaujinimo.

"Tai rodo, kad norima mus iškeldinti, pastatą nugriauti, tačiau pinigų, kuriuose mes sumokėjome už butus, niekas mums negražino. Tačiau patį namą jau sugebėta išregistruoti iš VĮ "Registrų centras", – piktinosi gyventojai.

Sprendimą sustabdyti civilinę bylą priėmęs Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas akcentavo, kad šioje byloje priimti sprendimai iš tiesų gali turėti negrįžtamų pasekmių. Tačiau atnaujinus procesą bylos baigtis gali būti priešinga, nei šiuo metu galiojančiame galutiniame teismo proceso sprendime.

„Reikštų, kad jie mus iškeldins, atims raktus. O gal būt mums pavyks atnaujinti procesą. Mes dešimt metų bylinėjomės, kol buvo priimtas sprendimas nugriauti pastatą, o natūrą gražinti restitucija“, – kalbėjo viena iš atsakovių Salomėja Rubinienė.

Gyventojai piktinasi, kad jie nežino kokiu būdu jiems įvykdyti teismo sprendimą.

„Manyčiau dėl restitucijos taikymo procesas turi vykti tarp valstybės ir gyventojų. Jei valstybė siekia atgauti tuščią sklypą be pastatų, procesas ir turi vykti tarp valstybės ir žmonių. Juk pati valstybė yra kalta, kad tokia padėtis nutiko“, – nuomonę išsakė S.Rubinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ltu

to ltu portretas
kvailiui komentarui LTU Zmones pirko pastatytus, iregistruotus namus per bankus,kuriu teisininkai pasitikrino statiniu teiseyumu,registru centras isdave pazymas sandoriui, notarai atliko pirkima _pardavima,tai ko dar dometis,ar musu valstybe TEISINE,ar BANDITU

LTU

LTU portretas
o aš valstybė taip nemanau , manau kad aš valstybė mačiau kaip jūs sedėjot ir tylėjot kad nebūtu valstybės tarnautojams asmeninės atsakomybės arba panaikinti senaties terminai , taip pat manau kad kaip pirkot nesidomėjot tinkamai pirkiniu , . o prokurorai su policija , fntt, mokesčių inspekcija ką šūdą malė už šimtatūkstantines metines algas . Restitucija turi būti pritaikyta viskam , pastatas nugriautas , žala išskaityta iš uabo savininkų kol gyvi .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių