Quantcast

Teisininko kelionė baigėsi teisme: pasienyje bandė prasivežti ginklą

Teisininkas iš Kaliningrado srities įkliuvo, kai jo automobilio bagažinėje Lietuvos pasieniečiai aptiko šaunamąjį ginklą. Dėl to vyras apturėjo daugybę nemalonumų: sumokėjo užstatą, buvo teisiamas ir sulaukė bausmės.

43 metų buvęs pareigūnas Igor Serdiukov važiavo į Latviją per Lietuvą ir Panemunės pasienio poste atkreipė į save pasieniečių dėmesį dėl savo lipšnumo ir plepumo.

Vėliau teisme liudijusi pareigūnė pasakojo, kad paprastai automobiliai tikrinami pasirenkant atsitiktinai. Paklaustas, ar neveža ko neleistino jis paaiškino, kad turi degalų. Tikino į Latviją vykstąs mėnesiui.

Apžiūrėję automobilį pasieniečiai aptiko šaunamąjį ginklą, kurį vyras buvo įsigijęs teisėtai ir tikino naudojąs leisti fejerverkus. Bagažinėje gulėjusios striukės kišenėje rasti dar keturi šaudmenys. Juos rusas teigė pamiršęs išsiimti.

Iš apklausos aiškėjo, kad teisininku dirbantis vyras žinojo, kad vežantis ginklą per valstybės sieną būtina gauti leidimą, kuris išduodamas po labai sudėtingų procedūrų. Ko gero jis tikėjosi prasmukti, todėl rizikavo.

Kai I.Serdiukov įkliuvo, mėnesį praleido už grotų, vėliau buvo išleistas į laisvę už užstatą.

Kadangi vyras teisiamas pirmą kartą ir kaltę pripažino, jam skirta švelnesnė nei įprasta bausmė.

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienio popietę paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį už šaunamojo ginklo bei šaudmenų kontrabandą ir neteisėtą jų laikymą, kuriuo jam skirta 5 tūkst. eurų bauda.

Jei ne už grotų praleistas laikas, jam būtų tekę kur kas plačiau atverti piniginę, mat kiekviena diena nelaisvėje įvertinama tam tikra pinigų suma, kuri atimama iš paskiros baudos dydžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai gal butu norejes pasedeti ilgiau,ir baudos neliktu ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių