Quantcast

Taksistą nužudžiusiems jaunuoliams skirtos bausmės

Tyčia labai žiauriai dėl 30 eurų, kurių reikėjo naminei degtinei nužudę taksistą plingiškiai penktadienį išgirdo teismo verdiktą. Visi trys kaltininkai sulaukė griežto atpildo.

Pernai birželio 17-ąją trys apgirtę vaikinai sėdo į taksi ir paprašė nuvežti juos į Alksnėnus. Vienas jų – Vilius Uznys žinojo, kurioje troboje galima nusipirkti naminės degtinės.

Panašu, kad trijulė buvo iš anksto suplanavusi apiplėšti taksistą, nes V.Uznys nepriėjęs prie trobos grįžo į taksi ir pradėjo smaugti 58 metų vairuotoją Kazimierą Benesevičių. Šalia vairuotojo sėdėjęs Julius Gečas ir ant galinės sėdynės įsitaisęs Vytautas Jogminas daužė vyrą kumščiais. Kai jis nebesipriešino, trijulė ištraukė jį iš už vairo, įmetė į mašiną ir nuvežė į pamiškę. Ten vaikinai tęsė egzekuciją, spardė numestą ant žemės žmogų.

V.Uznys apvyniojo taksistui aplink kaklą saugos diržą ir taip jį smaugė, o netrukus kaklą primynė dar ir koja.

Vėliau ekspertai nustatė, kad K.Benesevičius mirė nuo patirtų sužalojimų bei smaugimo. Tokį siaubingą nusikaltimą plungiškiai įvykdė dėl 30-ties taksisto kišenėje rastų eurų.

Tą pačią naktį žudikai važinėjo pagrobtu automobiliu, kol atsitrenkė į medį ir sudaužė mašiną.

Pasigedę automobilio darbdaviai pradžioje manė, kad vairuotojas pasigėrė, sumaitojo „Audi“ ir pats pasislėpė. Kai žmonės aptiko vairuotojo kūną, tapo aišku, kad K.Benesevičius tapo nusikaltimo auka.

Pareigūnai netruko sulaikyti ir kaltininkus.

Nors žmogų žudė visi trys jaunuoliai, J.Gečas pačioje pradžioje ieškojo būdų išsisukti nuo bausmės. Jis tvirtino ne tik neskriaudęs taksisto, bet ir bandęs sulaikyti bendrininkus. Aiškino nusikaltimo vakarą rūkęs kanapių ir gėręs alkoholio, todėl viso nusikaltimo metu miegojo. Vėliau šis vaikinas derino su bendrininkais parodymus rašteliais.

Bandymai suklaidinti teisėjų kolegiją nepavyko, sudėlioję faktus teisėjai nustatė kiekvieno teisiamojo kaltę ir atseikėjo jiems pagal nuopelnus.

Žiauriausiai elgęsis V.Uznys, anksčiau daug kartų teistas ir išm pataisos namų išleistas anksčiau laiko už grotų pasiųstas 17 su puse metų. J.Gečas sulaukė 15 su puse metų laisvės atėmimo bausmės. V.Jogminas nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme.

Visi nuteistieji turės atlyginti pinigais žuvusiojo vaikams jų patirtą neturtinę žalą: dukros naudai priteista 30 tūkst. eurų, su tėvu drauge negyvenusio sūnaus – 15 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
jono zemaicio vytauto palikimas

F

F portretas
JEIGU JIE JAUNUOLIAI TAI KAUNO DIENOS ZURNALISTAI ISGAMOS

Tomas

Tomas portretas
Nudobt juos reikia! As neturiu jokio intereso sert juos uz dyka desimtmeciais uz tai kad jie zmogu nuzude. Isvis reikia grazint akis uz aki dantis uz danti istatymus, nuzudei tave nuzudo (pageidautina leciau ir skausmingiau), apvogei, nukapoja rankas ir sukis kaip nori isprievartavai, isdraskyt genitalijas (greiciausiai baigsis mirtim, bet kam tai rupi) uzkniso tie tolerastai kai bijo kitiems zodi pasakyt del to kad bijo but isvadinti bejausmiai netolerantiskais. Isvis uzkniso, pasaulis issigime....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių