Quantcast

Sutuoktinių pora ir jų bendrininkas bus teisiami dėl 327 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje sutuoktinių pora ir jų bendrininkas yra kaltinami nesumokėję 327 tūkst. eurų mokesčių valstybei, pirmadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Pasak tarnybos, dviejų Klaipėdoje registruotų įmonių akcininkai ir faktiniai vadovai – sutuoktinių pora bei vienoje iš šių įmonių direktoriaus pareigas ėjęs, ne kartą teistas vilnietis – kaltinami sukčiavimu bei įmonių tyčinių bankrotų sukėlimu.

Vienam iš sutuoktinių bei bendrininkui kaltinimai pareikšti ir dėl mokesčių nesumokėjimo. Pastarasis taip pat kaltinamas ir dėl daugiau nei 16 tūkst. eurų pasisavinimo iš įmonės, kurioje dirbo.

„FNTT pareigūnų duomenimis, šiame tyrime trys kaltinamieji naudojo pareigūnams gerai žinomą sukčiavimo schemą, vadinamą „Fenikso sindromu“, kai asmenys, vengdami mokesčių valstybei, veiklą perkelia į kitas įmones, senąsias palikdami bankrutuoti“, – rašoma pranešime.

Manoma, kad nusikalstamą schemą jie naudojo ilgiau nei dvejus metus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji, žinodami apie didėjančias įmonės skolas, apgaule sukūrė fiktyvią teisinę padėtį, kad įmonė taptų beturtė – visą jos turtą bei veiklą perkėlė į kitą savo įtakos įmonę, kuri užsiėmė ta pačia veikla.

Vėliau, kai skolos pradėjo kauptis ir šioje įmonėje, sutuoktiniai dar kartą panaudojo tokią pačią schemą ir veiklą su visu turtu perkėlė į trečiąją bendrovę, kurios akcininkais patys ir buvo.

Abi anksčiau valdytos įmonės buvo paliktos bankrutuoti.

FNTT teigimu, galima įtarti, kad visi bendrininkai tarpusavyje derino veiksmus ir veikė organizuotai, o pagrindinis jų tikslas buvo apgaule išvengti susikaupusių mokesčių valstybei.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko FNTT Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė.

Baudžiamąją bylą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ss

ss portretas
pavardes imones pavadinimai i eteri ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių