Quantcast

Sumuštos 17-metės tragedija: įtariamą sadistą pasmerkė sporto bendruomenė

  • Teksto dydis:

Žinia apie žiauriai sumuštą ir bandytą išžaginti merginą sukrėtė visos Lietuvos žmones. Iki šiol Kauno ligoninės Reanimacijos skyriuje gydomai nepilnametei vos per pusdienį surinkta pakankamai pinigų ir surastas teisininkas. Nusikaltimu įtariamas vaikinas šiuo metu laisvėje. Tokius jo veiksmus socialinėje erdvėje pasmerkė ne tik sporto klubas, kuriam jis priklauso, bet ir gerai žinomi sportininkai.

„Nors apie įvykį nėra detalios, tikslios informacijos, tačiau faktas, kad įvyko kraupi, sukrečianti nelaimė, paveikusi daugelį Lietuvos piliečių ir sporto atstovų. Iš kur pas paauglį tiek žiaurumo?“ – feisbuke savo emocijas liejo buvęs boksininkas, dabar treneris, Kaune esančio sporto klubo „Daugirdas Gym“ vadovas Daugirdas Šemiotas.

Vyras teigia girdėjęs, kad nusikaltimu įtariamas paauglys pristatomas kaip dvikovių sporto šakų atstovas.

„Ar čia tokio elgesio priežastis ir pasekmė? Kiekvienas profesionalus sportininkas, gerbiantis save, savo trenerį, savo sporto šaką neleistų savo emocijoms, jausmams, įtūžiui išsilieti viešai. Čia yra viena pagrindinių kovotojo savybių – savitvarda. Panašu, kad jaunuolio tikslas buvo ne tapti tikru profesionaliu sportininku, o tapti autoritetu savojoje aplinkoje: savo žinias, trenerio įdėtą darbą, skirtą siekti rezultatų ringe, panaudoti, pademonstruoti viešumoje. Tokio žmogaus sportininku negalima laikyti. Labai skaudu dėl tragedijos, daug stiprybės merginai ir artimiesiems!“ – rašo daugelį metų profesionaliai sportuojantis D. Šemiotas.

Daugirdo Šemioto asmeninio archyvo nuotr.

Kelias dienas internetas plyšta nuo pasipiktinusių tautiečių prakeiksmų įtariamajam bei jo tėvams. Prakeiksmai iš komentatorių pasiekė ir sporto klubą, kurio narys yra įtariamasis. Todėl feisbuke buvo išplatintas tekstas: „Šiomis dienomis sporto klubas „Pantera“ gavo informaciją iš teisėsaugos, kad vienas iš klubo narių yra įtariamas nusikalstama veika. Jo narystė klube sustabdyta. Jei pateikti kaltinimai pasitvirtins, jis visam laikui bus pašalintas iš sporto klubo „Pantera“. Klubas atsiriboja nuo buvusio nario smurtinių veiksmų, – rašė sporto klubo „Pantera“ vadovas Mindaugas Smirnovas. – Kaip klubo vadovas, noriu užtikrinti visuomenę, joj sporto klubas „Pantera“ niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu prieš ką jis būtų nukreiptas. Nariams nuolat yra primenama, kad per treniruotes išmokti kovos menų veiksmai gali būti panaudoti tik savigynai, kai gresia realus pavojus sveikatai ir gyvybei.“

Portalas primena, kad gegužės 26 d. rytą merginos šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti Eržvilko gimnazijos dešimtokę. Žiauriai sumušta mergina šiuo metu gydoma Kauno klinikų reanimacijos skyriuje. Jai smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma.

Kiekvienas profesionalus sportininkas, gerbiantis save, savo trenerį, savo sporto šaką neleistų savo emocijoms, jausmams, įtūžiui išsilieti viešai.

Bendramoksliai sukrėsti

Pirmadienį gimnaziją susirinkę vakarėlio dalyviai vis dar buvo sukrėsti sekmadienio nakties įvykio. Jie pasakojo mokyklos vadovei sėdinėję terasoje, kai jų bendramokslė su vienu jurbarkiečių išėjo pasivaikščioti, užsiminė, kad netrukus grįš.

Draugai susirūpino jos likimu, kai į sodybą parėjo tik vaikinas. Nuėję ieškoti jie esą radę žiauriai sumuštą draugę, kuri spėjusi jiems pasakyti, kad tai padarė vaikinas, su kuriuo ji vaikštinėjo. Ji esą paminėjo jo pravardę.

Vietos laikraštis skelbė, kad bendramoksliai matė apsinuoginusį šį vaikiną mušantį jų draugę.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai bei bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė komentuoti tyrimo nelinkę, juolab, kad abu – nukentėjusioji ir įtariamasis – yra nepilnamečiai.

„Pirminiai įtarimai įtariamajam pateikti pasikėsinus išžaginti. Šios nusikalstamos veikos sudėtis apima ir nežymų kūno sužalojimą“, – teigė prokurorė.

Kadangi medikai dar negali pasakyti, kokio laipsnio sužalojimas aukai bus konstatuotas, todėl įtarime apie tai dar neužsimenama. Jeigu teismo medicinos ekspertai konstatuos, kad sužalojimai sunkesni nei nežymūs, dėl merginos sužeidimo bus pateiktas atskiras kaltinimas.

Eržvilko gimnazijos mokiniai patyrė ne vieną sukrėtimą. Pirmiausiai jie skaudžiai išgyveno, kai pamatė, kas atsitiko jų draugei. Pirmadienį mokykloje su jais bendravo psichologai.

Įtariamas sadistas – laisvėje

Dar vienas smūgis jų laukė trečiadienį, kai nukentėjusios dešimtokės bendramokslius pasiekė žinia apie tai, kad jau antradienį įtariamasis buvo laisvas ir sėdėjo savo mokyklos suole. Sužinota, kad vaikinas elgiasi arogantiškai, o klausinėjamas apie šiurpų įvykį neigia kaltę ir tvirtina, kad jis šioje istorijoje viso labo – „slidininkas“, pats nieko blogo nepadaręs. Apie tai papasakojusi B. Genienė teigė tai sužinojusi iš Jurbarko gimnazijos direktorės.

Prokurorė E. Mikalainienė patvirtino, kad šiuo metu įtariamajam taikomos dvi kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, nepilnametis perduotas tėvų priežiūrai. Jos paskirtos atsižvelgus į įtariamojo asmenybę, gyvenimo būdą, amžių, gyvenimo sąlygas.

Tėvai – įtakingi žmonės

Lietuvos garsenybės, paskelbusios paramą nukentėjusiajai, jau prabilo apie susitarimus su plastikos specialistais, kurie už suaukotus pinigus atkurs mergaitės grožį.

Iš atsiliepimų internetinėje erdvėje, akivaizdu, kad šeimai aukojo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse gyvenantys lietuviai.

Komentatoriai prisiminė, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi savo rajone žmonės, jie abu priklauso Darbo partijai. Ketvirtadienį pranešta, kad vaikino motina sustabdė savo narystę partijoje. Tėvas to nepadarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Ką tik pamačiau,kaip jis yra ginamas.Iki šiol niekur rašant komentarus nereikėjo pildyti kažkokios anketos,o rašant apie tą sadistą reikia.Ir tas jo girtumo laipsnis nebuvo toks didelis,kad nesuvoktų,ką daro.Tikrai sutinku su kažkieno nuomone ,kad didžiausia bausmė būtų,jei ir patirtų tai,ką padarė tai mergaitei

Anželika

Anželika portretas
Kodėl tėvai dar partijos narei????? Nenoriu kad tokie piiiiiiiip net arti būtų prie Lietuvos valdžios!!!!!!!

Aš+

Aš+ portretas
Jei jau tėvai taip tempia sūnelį už ausų, kad tik nesėstų, tai akivaizdu, kad ten visi šeimoj vienodi. Mano sūnus taip padarytų, tai tikrai pagalbos iš menęs galėtų net nesitikėt. Tokį kandį užaugino tėvai, tai tegul ir kapstosi pats. Gėda turėtų būti visai šeimai. O dar mama politikė..... atsiribot turėtų staigiai nuo visos šios nesąmonės. Viešas asmuo. Kodėl žurnalistai jos nepakrato???
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių