Quantcast

Sukčių aukomis tapo trys žmonės: sumokėjo už butus, kurių nėra

Nekilnojamojo turto bumas krauna pelną ir aferistams. Naudodamiesi laisvėje gyvenančių žmonių ekonomine elgsena, įkalinimo įstaigose uždaryti veikėjai kemša savo kišenes svetimais pinigais.

Vien šią savaitę į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus kreipėsi trys nukentėję nuo sukčių asmenys.

Visi jie manė internetu bendraujantys su buto pardavėju ir naiviai pasitikėdami pervedė nežinomam žmogui po kelis tūkstančius eurų.

49-erių klaipėdietis dar sausio 9 d. pervedė 3 tūkst. eurų, sausio 11-ąją 40-metė kretingiškė svetimą sąskaitą papildė 2 tūkst. eurų, o sausio 16 d. 60-metė klaipėdietė pervedė nė karto nematytam asmeniui 3 tūkst. eurų.

Visi šie pinigai buvo skirti parduodamų butų rezervacijai. Menamas pardavėjas aiškino gyvenantis užsienyje ir norintis greitai parduoti būstą.

Tik gerokai vėliau nukentėjusieji suprato, kad tų būstų net nėra.

Visi trys nukentėjusieji kreipėsi į policiją.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą kiekvienu šių atvejų. Tyrimą sunkina faktas, kad žmonės kreipėsi tik po kelių dienų. Gali būti, kad pinigų judėjimą bankų sąskaitose blokuoti jau per vėlu.

Vos nusikaltėlis gauna eurus, skelbimas internete arba dingsta, arba nurodytais kontaktais susisiekti su menamu turto pardavėju tampa neįmanoma.

3 – tiek tūkstančių eurų klaipėdietis pervedė už menamą butą.

Pareigūnai stebisi, kaip lengvai žmonės užkimba ant tokių kabliukų, nenuvažiuoja pažiūrėti, ar nurodytame name yra toks butas, ar jis parduodamas, ar skelbimo nuotraukos yra tikros.

Dažnai nukentėjusieji patys siūlo pervesti rezervavimo mokestį, kad tik skelbimas būtų išimtas. Nekilnojamojo turto rinka šiuo metu išgyvena keistą laiką, būstų pasiūla yra mažesnė nei paklausa, todėl sukčiai nesunkiai randa aukų.

Paprastai žiemą panašiai jie apgauna malkų ar pjuvenų briketų norinčius pirkti žmones, jau kuris laikas panašiai apgaunami norintieji įsigyti ar parduoti elektronikos prekes.

Pirmadienį į apskrities komisariatą atėjo ir 26-erių mergina, kurią apgavo panašūs sukčiai. Dar penktadienį su ja susisiekė kažkoks žmogus, įtikinęs, kad nori pirkti jos parduodamą telefoną "Iphone".

Kaip tokiais atvejais būna, pirkėjas teigė pats negalįs atvykti paimti perkamo daikto ir pasiuntė savo parankinį, kuris ją apgavo, pateikęs "įrodymą", kad tūkstantis eurų už telefoną jai jau pervesti. Mergina telefoną atidavė nepažįstamajam, bet pinigų savo sąskaitoje taip ir nepamatė.

Panašius nusikaltimus tiriantys pareigūnai tikina, kad jie vykdomi visoje Lietuvoje, o kaltininkai dažniausiai yra pataisos namų senbuviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Per tiek metų nesugebama kalėjimuose įrengti mobilaus ryšio blokavimo sistemų. Matyt, vadovybė dalijasi su zekais pinigais.

TV PAGALBA

TV PAGALBA portretas
Straipsniai nepadeda. Jei zmogus nori pervesti kazkam pinigu, tai nieks neapsaugos....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių