Quantcast

Sukčių akiratyje – senolių turtas

Klaipėdoje vėl praktikuojamas senas nedoro praturtėjimo būdas. Kai piktų kėslų turintys asmenys įgyja vienišų senyvų žmonių pasitikėjimą ir pamažu ima melžti jų sukauptas santaupas, o paskui siekia perimti net nekilnojamąjį turtą. Su šia schema susidūrusi pensininkė nori įspėti, kad kiti žmonės neužkibtų ant to paties kabliuko.

Turėjo didelių planų

73-ejų klaipėdietė Tamara (vardas pakeistas – A.D.) lig šiol neatgauna 350 eurų, kuriuos iš jos pasiskolino viena tokia pažįstama 58-erių Ina (vardas pakeistas – A.D.).

Kai kam ši suma galbūt juokingai menka, bet ji beveik prilygsta dviejų mėnesių Tamaros pensijai, todėl moteriai tai yra dideli pinigai.

Tačiau Inai, pasirodo, reikėjo ne tik Tamaros santaupų.

Kaip paaiškėjo, minėta moteris siekė apsigyventi jos bute ir net mėgino įforminti senolės globą veikiausiai tam, kad vėliau perimtų jai priklausantį butą.

Dabar Tamara su Ina bendravimą nutraukė ir savo paskolintus pinigus mėgina atgauti per teismus.

Priskreto poliklinikoje

O jų pažintis prasidėjo labai keistai. Šią vasarą Tamarai supūliavo kojos pirštas ir ji poliklinikoje užsiregistravo pas chirurgą.

Tačiau net turėdama išankstinį registracijos lapelį, savo eilės prie gydytojos durų laukė dvi su puse valandos.

Kad ji mane seka, supratau tik tada, kai ši įsėdo į tą patį mano iškviestą taksi.

"Kol laukiau eilėje pas gydytoją, koridoriuje pastebėjau moterį, kuri taip pat kažko laukė. Bet ji tik dairėsi, ir viskas. Ir taip pustrečios valandos. Aš užėjau pas gydytoją, ten užtrukau apie pusvalandį, po procedūros man labai skaudėjo, tad nebekreipiau į nieką dėmesio ir nušlubavau į liftą. Tik lifte pamačiau, jog į jį įlipo ir ta moteris. Kad ji mane seka, supratau tik tada, kai ši įsėdo į tą patį mano iškviestą taksi", – pasakojo Tamara.

Pasak Tamaros, neatsiklaususi jos leidimo, ta moteris sėdo šalia vairuotojo ir visą kelią iki jos namų nieko nesakė.

Kai taksi privažiavo prie senolės namų, Tamara sumokėjo taksistui ir šiaip taip išsiropštė iš automobilio, išlipo ir ta jos "seklė", kuri neatsilikdama nuo Tamaros užėjo į jos laiptinę, o paskui – ir į butą.

"Man taip skaudėjo, kad neturėjau jėgų net nuvyti jos šalin. Norėjau tik kuo greičiau atsigulti. Tik paklausiau, kuo ji vardu. Pasakė, kad Ina. Tada ji man pareiškė, kad nori kavos. Pasakiau, jog virtuvėje ras, ko reikia. Ten ji maždaug valandą barškėjo indais, girdėjau, kaip gėrė kavą. Po to atėjo pas mane ir pasiteiravo, kada rytoj eisiu perrišimui. Pasakiau, kad po pietų. Ji pažadėjo eiti kartu. Taip pas mane ji pradėjo lankytis beveik kasdien visą vasarą", – apie savo keistą pažintį pasakojo Tamara.

"Keista" draugystė

Tamara pasakojo, kad tai žemo ūgio tamsiaplaukė maždaug 60 metų skurdokai apsirengusi moteris. Išskirtinis naujosios pažįstamos bruožas – tik vienas priekinis dantis.

"Suprantu, keistai atrodo, kad į namus įsileidau nepažįstamą moterį, bet mano būklė tada buvo tokia, kad su ja net kalbėti neturėjau jėgų, išvaryti tikrai nebūčiau pajėgusi. Jau vėliau Ina mane tikino, kad ji su dukra ir vyru gyveno bute savo motinos, kuri tą butą užrašė jos seseriai, o ją pačią iš ten išvijo. Todėl moteris dabar nebeturi kur gyventi ir nuomojasi būstą", – dėstė Tamara.

Pašnekovė prisiminė, kad po pažinties praėjus vos dviem dienoms pas ją atbėgo ašarojanti Ina pasiskolinti 50 eurų. Ji sakė, kad pinigų reikalauja nuomojamo buto šeimininkas, sakė, jei nesumokės, išvarys.

Tamara pinigų paskolino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai ta pati

Tikrai ta pati portretas
Sita moterys jau taikosi i savo dukros buta, ji virs 30metu niekur nedirbo, pora menesiu padirbo, bet jau pakeite 2 darbovietes, turi vyra, kuris to dirba, to nedirba. Pridare dukrai milzinisku skolu, kad uzvaldyt buta. Ji puse Klaipedos yra skolinga. Taip ji yra L.S.

Pazistu

Pazistu portretas
Zinau as tokia viena. Pagal viska apie ta pacia raso. Tai ji puse Klaipedos skolinga. Labai, labai jau sutampa viskas. Nu kagi, gal pagaliau pasodins sita aferiste pagaliau. Yra tokia L.S

Apmautas

Apmautas portretas
Dėmesio Aktyviai Klaipėdoje veikia remontininku apsimetęs sukčius. Apsimeta geru remontininku, surašo sutartį(įrašo net savo asmens kodą- jis tikras) ir dingsta. Pradžioj kalbasi telefonu, vėliau nebeatsiliepia. Saugokitės , žmonės. Po kelių dienų paskelbsiu ir jo pavardę ir telefoną. Viską paskelbsiu Klaipėdos ir Telšių(deklaruota gyvenamoji vieta) spaudoje, per televiziją. Turiu nemažai medžiagos apie jo veiklą. Siaučia Klaipėdoje ir aplinkiniuose rajonuose Pasižiūrėjus internete jau baustas, sėdėjęs. Iš žmonos rankinės išpešęs raktus važinėjo girtas. Net žmonos mašina buvusi konfiskuota.Įspėju kitus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių