Quantcast

Sukčiai – vis išmanesni: aukomis tampa vis jaunesni uostamiesčio gyventojai

Sukčiai randa vis naujesnių būdų iššluoti svetimas banko sąskaitas, o jų aukomis tampa vis jaunesni žmonės, mokantys naudotis elektroninėmis mokėjimo galimybėmis.

Po savaitės nuo gauto 35 metų vyro pareiškimo uostamiesčio policininkai pradėjo oficialų ikiteisminį tyrimą dėl 770 eurų vagystės.

Birželio 9 d. šis žmogus pranešė, kad buvo apgautas ir nukentėjo nuo internetinio sukčiaus.

Ankstų birželio 8-osios rytą, 7.22 val., pareiškėjas gavo trumpąją žinutę, neva išsiųstą siuntų įmonės. Žinutėje buvo nurodyta sumokėti 1,99 euro už siuntą.

Ten pat buvo nuoroda, kurią paspaudęs vyras paprašytas įvesti banko kortelės duomenis.

Vos tik atliko šiuos veiksmus, jaunas vyras gavo pranešimą, kad iš jo sąskaitos dukart sumokėta po 385 eurus už pirkinius interneto parduotuvėje. Taip vyras neteko 770 eurų.

Savaitę tikslinę duomenis pareigūnai pranešė pradėję ikiteisminį sukčiavimo tyrimą.

Kaip apsisaugoti nuo panašių apgavysčių, pareigūnai nepataria. Jie tik praneša apie įvairių realiai egzistuojančių įmonių paskyrų socialiniuose tinkluose klastojimo atvejus. Skelbdami nuolaidas, akcijas, loterijas sukčiai žadėjo būsimoms aukoms keliones bei paslaugas.

Per „Messenger“ programėlę gavę žinią, kad laimėjo, žmonės buvo prašomi pateikti vardą, pavardę ir banko kortelės duomenis. Taip nusikaltėliai pasisavino ne vieno patiklaus klaipėdiečio santaupas.

Toliau mulkinami ir internetu įvairius daiktus perkantys ar parduodantys asmenys. Birželio 10 d. 46 metų vyras pervedė 500 eurų avansą už tentinį angarą, kurį ketino pirkti. Skelbime buvo rašoma, kad toks daiktas kainuoja 3 tūkst. eurų.

Su menamu pardavėju sutarta, kad daiktas pasieks pirkėją po trijų dienų, tačiau nei birželio 13-ąją, nei vėliau pirkėjas angaro negavo. Su pardavėju susisiekti nebėra galimybės.

Apie panašius sukčiavimo atvejus pranešama kone kasdien.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nugi

Nugi portretas
Apgaudinėja tinginius.Negi sunku prieš perkant brangų daiktą bandyti tartis, kad atvyksti prekės atsiimti pats. Jei pradeda išsisukinėti, vadinasi norėjo apgauti. Jei žmogus tikrai nori ką parduoti, tarsis dėl visokiausių salygų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių