Quantcast

Su svetima asmens tapatybės kortele – į paštą: iš klaipėdiečio pasisavino pašalpą

Svetimi pinigai parūpo asmeniui, kuris pasinaudojo klaipėdiečio asmens tapatybės kortele.

Balandžio 15 dieną 48 metų vyras kreipėsi į Klaipėdos miesto policijos komisariatą ir pranešė, kad kažkas be jo žinios pašte paėmė jo pašalpą.

Pasirodo, tą pačią dieną nuėjęs į pašto skyrių Taikos prospekte pareiškėjas sužinojo, kad jo 89 eurų pašalpa jau paimta prieš porą dienų.

Tai padaręs žmogus, savininkui nežinant, paėmė jo asmens tapatybės kortelę ir taip gavo svetimus pinigus.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo dokumento panaudojimo. Už šį nusikaltimą įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Pareigūnai dar tikslins pareiškime nurodytas aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
,,GEROVĖS" LIETUVOJE GYVENAME, TODĖL NĖRA KO STEBĖTIS. VISUR PILNA NESĄMONIŲ: KUR BEPAŽVELGTUM - NETVARKA. NESUPRANTU, KAIP ŠIUOLAIKINIŲ TECHNOLOGIJŲ AMŽIUJE NESUGEBA PADARYTI NORMALIOS NUOTRAUKOS DOKUMENTUI.

Vika

Vika portretas
Pirmas>>>taip - teisybė...paso nuotraukos ar asmens tapatybės kortelėse nuotraukos "įklijuojamos" lyg nusikaltėlio...negali savęs atpažinti...Bjauru. Jei kur reikia paso , - tai gėda net paduoti ,vien dėl baisios nuotraukos Gėda.

Man panašiai atsitiko

Man panašiai atsitiko portretas
su buvusiu draugu,kuris pakliuvo policijai,gere prie parduotuves. Jis žinojo mano pavarde ir gimimo data, kur gyvenu, kadangi jaunysteje bendravome. Ir mentams to pakako ir patikejo ir apie bauda sužinojau tik tada,kai jau teismas skyre,draugelis aišku neatvyko ir manes niekas nekviete. Gerai, nieko irodyti nepaviko,prarijau. Ir po keliu metu vel tas pats, tik gavau jau pranešima iš policijos, kita diena ir sužinojau kur šuo pakastas, pareigunai peržiurejo kameros nuovadoje,kur pristate mano "drauga". Štai ir darykite išvadas, kaip policijos pareigunai "nustatineja" tapatybe. Kam tada pasas, kortele,nors šioje korteleje aš ir saves negaliu atpažinti :) Foto kokybe tai labai prasta. Tai kad bukite žmones budrus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių