Quantcast

STT įkliuvo buvęs Klaipėdos profesinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje buvęs Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas kaltinamas kyšininkavimu ir dokumentų klastojimu.

BNS žiniomis, teisiamas bus tuometinis direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Aldevinas Viluckis.

Kaip ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba, ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus pranešimą apie galbūt padarytas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad buvęs profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas, būdamas atsakingu už centro infrastruktūros pirkimų vykdymą ir statybos darbų priėmimą, 2017–2018 metais sistemingai reikalavo kyšių ir per keletą kartų iš privačios bendrovės, veikiančios inžinerinių sistemų ir tinklų aptarnavimo srityje, priėmė daugiau nei 6,7 tūkst. eurų kyšį. Už neteisėtą atlygį, kaip įtariama, buvo sudarytos palankios sąlygos bendrovei dalyvauti ir laimėti viešuosius pirkimus bei vykdyti sutartis.

Bendrovės vadovas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už kyšio davimą, nes iki jo pripažinimo įtariamuoju, jis savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugai.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Klaipėdos valdyba. Tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvęs darbuotojas

buvęs darbuotojas portretas
Neįtikėtinas dalykas - Europos Sąjungos valstybėje kažkokia aferistė, praeityje jau turėjusi bylą už panašius darbelius, su draugelės, tuometės švietimo ministrės, darbietės pagalba ,,supartalina" normalią mokyklą ( Statybininkų ) ir įkuria, praktiškai, nuosavą UAB,ą (Galvanauską), kur vyksta velniai žino kas ir žaidžiama žmonių likimais. Įdomu, ar Ponia vis dar žalia ar jau suliberėjo ar sukonservėjo nes kai Uspaskis prapyle rinkimus iš karto pažaliavo, bet ateityje dar yra kur tobulėti, galės dar ir paraudonuoti jei LSDP ateis į valdžią. Anksčiau maniau, kad tokie dalykai gali vykti tik Rusijoje (visokiausi reideriai), bet, pasirodo, ne tik ten.

Gghh

Gghh portretas
Cirkas, nieko daugiau, o ar daugiau niekas neikliuvo tik vargsas Aldevinas, kuris buvo prievartaujamas tai daryti kaip ir buhalterės ar kiti darbuotojai, kurie ,,atlike uzduoti,, buvo ismesti ar patys isėjo is mokyklos nebegaledami pakesti nestramdomos Bobos teroro.

Mok

Mok portretas
Nera cia ko stebetis. Kokia direktore tokie ir pavaldiniai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių