Quantcast

Stintų žvejyba vienam vyrui baigėsi tragiškai: aiškėja daugiau aplinkybių

  • Teksto dydis:

Prasidėjo stintų žvejybos sezonas. Žvejai nusėdę pakrantes stintauja ir retas, kuris randa vietos, kur įsisprausti. Tačiau Klaipėdoje naktinė stintų žvejyba vienam žvejui baigėsi tragiškai. Jis nuo krantinės į marias įkrito ir nei šalia buvę žvejai, nei medikai vyro neatgaivino, praneša LNK.

Žvejai pasakoja, kad per stintmetį naktį net vietą meškerei užmesti sunku rasti: „Kai atvažiavome, nebuvo vietų, laukėme porą valandų, kol radome vietos. Tačiau naktį visi pradėjo skirstytis.“

Kad kokia nelaimė nenutiktų, žvejai sako esantys atsargūs. Tačiau toks naktinėjimas gaudant stintas vienam žvejui kainavo gyvybę. Gelbėtojai ir medikai naktį kviesti anapus marių – į Smiltynę.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„3.23 val. buvo gautas pranešimas, kad prie jachtklubo Smiltynės pusėje yra įkritęs žvejys. Vykstant mūsų pajėgoms buvo gautas papildomas pranešimas, kad įkritusį asmenį ištraukė šalia buvę žvejai“, – sakė Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Laurynas Uselis.

„Laikas mūsų šiek tiek prailgo vien dėl to, nes atvejis Smiltynėje, reikėjo keltu persikelti į kitą pusę. Nuvykusi brigada rado jau gaivinamą pacientą ten buvusių žmonių“, – situaciją komentavo Greitosios pagalbos vyriausioji gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Vyrą ištraukę jį patys ir mėgino gaivinti, paskui tai darė greitosios medikai. 67-erių žvejį jie gaivino dar 44 minutes, bet pastangos buvo bevaisės.

Reikėtų labiau atkreipti dėmesį į saugumą, nakties metu apsišviesti ir vienam kitą labiau saugoti.

„Vėliau paaiškėjo, kad jis turėjo rimtų lėtinių ligų. Matyt, dėl to jo sveikata staigiai pablogėjo ir, neatlaikęs galvos svaigimo, ko gero, įkrito į vandenį“, – pasakojo N. Dambrauskienė.

Klaipėdos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą žvejo mirties priežasčiai nustatyti. Ugniagesiai pamena ne vieną atvejį, kai žvejai, ypač nuo uosto molo akmenų, į vandenį yra nuslydę.

„Reikėtų labiau atkreipti dėmesį į saugumą, nakties metu apsišviesti ir vienam kitą labiau saugoti“, – patarė L. Uselis.

Pareigūnai pripažįsta, su žvejais mėgėjais jiems šią žiemą bėdų beveik nekilo. Kadangi ant Kuršių marių ledo nėra, nėra ir poledinės žūklės aistruolių, kuriuos bene kasmet nuo ledo lyčių tekdavo gelbėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Plyta \\\\\.../////

Plyta  \\\\\...///// portretas
>nukristi atskilus nuo blokinio namo.

Tam: kaip

Tam: kaip portretas
Sakykit, o kokia čia rizika ?Žvejoti - tai rizika? Remiantis Jūsų "logika" kiekvienas žmogus, išėjęs į gatvę, rizikuoja savo gyvybe, nes gali patekti po automobiliu, gali susšlubuoti sveikata ir tiesiog nugriūti ghatvėje ( kaip jau ne kartą buvo ), gali kokia plyta ant galvos nukristi.....

Manau, \\\\\.../////

Manau,  \\\\\...///// portretas
iš "grigeo" tirpalo tik griaučius ištraukė,ką ten prigaivinsi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių