Quantcast

Sprogimas Klaipėdoje: ugniagesiai dar budi gaisravietėje

  • Teksto dydis:

Likvidavę po sprogimo įmonės „Klaipėdos mediena“ gamybiniame pastate pirmadienį kilusį gaisrą antradienį ugniagesiai gelbėtojai dar budi gaisravietėje.

„Šiai minutei budi ugniagesiai, kad neatsinaujintų (gaisras – BNS), kadangi vėjuota diena buvo, gali kur nors įpūsti, gali dar būti likusių įkaitusių medžiagų. Bet pats gaisras likviduotas pirmadienio vakarą“, – antradienį LRT radijui sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Saulius Greičius.

Anot jo, įprasta praktika, kad po didesnių gaisrų pareigūnai lieka budėti.

S. Greičiaus teigimu, kol kas neaišku, kodėl įvyko du sprogimai medienos įmonėje.

„Objektas buvo tikrinamų objektų sąrašuose, ir planiniai patikrinimai buvo atlikti. Tikėtina, kad tai įvyko ne dėl gaisrinės saugos pažeidimų, bet jeigu įvyko sprogimas, gali būti, kad sutriko technologinis procesas arba galėjo būti neatlikti kai kurie profilaktiniai ortakių valymo darbai. Šiai minutei pasakyti tikslią priežastį tikrai nėra galimybės“, – sakė departamento vadovas.

Antradienį į įvykio vietą išvyko Gaisrinių tyrimų centro ekspertai.

Kaip anksčiau skelbė PAGD, pranešimas apie sprogimą ir po jo kilusį gaisrą Liepų gatvėje stovinčiame pastate gautas pirmadienį 12.39 valandą.

 

 

Po sprogimo įmonės teritorijoje sugriuvo biologinio valymo pastatas, kitas maždaug 100 metrų pločio ir 150 metrų ilgio drožlių plokščių gamybos pastatas degė atvira liepsna, jį gesino gausios ugniagesių pajėgos. Per nelaimę iš pastato evakuoti 28 žmonės, aštuoni išvežti į ligoninę, penki jų paguldyti į reanimacijos skyrių.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis BNS pirmadienio vakarą teigė, kad reanimacijos skyriuje dėl itin stiprių nudegimų du 59-erių pacientai yra sunkios būklės, vienam jų taikomas dirbtinis kvėpavimas.

Teritorija, kurioje yra pastatas, priklauso bendrovei „Vakarų medienos grupė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ELO

ELO portretas
Anonimui aktyviai dirbama su atpirkimu oziu siulomi pinigai ir ttt minesit bus koks elektro monteris pencininkas tiek ziniu gero ramaus vakaro

Irena

Irena portretas
Ieškokit Petrovo su Basirovu juos matė vaikštant Klaipėdoj. Tai Kremliaus ranka, Aišku. Reikia išsiųsti pora diplomatų

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia situacija su darbuotjais ligonineje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių