Quantcast

Smūgis lombardams – paėmė 2 kg aukso

Keturių institucijų pareigūnų būrys trečiadienį krėtė uostamiesčio metalo supirktuves ir lombardus. Specialioje operacijoje dalyvavo keturios dešimtys mokesčių inspekcijos, policijos, muitinės ir Darbo inspekcijos pareigūnų.


 

Keturių institucijų pareigūnų būrys trečiadienį krėtė uostamiesčio metalo supirktuves ir lombardus. Specialioje operacijoje dalyvavo keturios dešimtys mokesčių inspekcijos, policijos, muitinės ir Darbo inspekcijos pareigūnų.

Seife – krūva aukso

Iš viso uostamiestyje buvo patikrinta 20 metalo supirktuvių ir 14 lombardų. Kiekviena tarnyba aiškinosi jai priskirtas kontroliuoti sritis.

Netikėto patikrinimo mastai nustebino ir pačius policijos pareigūnus. Viename iš lombardų aptikta jokiuose dokumentuose neužfiksuotų aukso dirbinių, kurių bendras svoris gali siekti arti 2 kilogramų.

Toks netikėtas grobis pareigūnų laukė Taikos prospekte įsikūrusiame lombarde. Jis, beje, prieš kurį laiką buvo atakuotas vagišių.

Pareigūnai seife surado supakuotus aukso dirbinius – žiedus, grandinėles, kitus papuošalus. Įmonės vadovas neturėjo šio brangaus metalo įsigijimo dokumentų.

„Aiškinamės ar šie dirbiniai negalėjo čia patekti iš nusikalstamos veikos. Visko gali būti, kad jie gali būti vogti“, – tikino Klaipėdos policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos viršininkas Mindaugas Jeremčiukas.

Policijos pareigūnai pradėjo du ikiteisminius tyrimus. Įmonės tikėtina sulauks sankcijų dėl apgaulingos apskaitos ir mokesčių mokėjimo vengimo.

„Atliksime tyrimą ir pateiksime gyventojams susipažinimui. Gal kas nors atpažins savo daiktus“, – pastebėjo M.Jeremčiukas.

Pardavinėjo be dokumentų

Dar viename lombarde juvelyriniai dirbiniai jau net buvo iškabinti vitrinoje pardavimui. Tačiau ir šių dirbinių nebuvo užfiksuota jokiuose įmonės dokumentuose.

Iš viso aptikta 38 vienetai supakuotų aukso papuošalų, kurie svėrė 108,58 gramus. Tai pat rasta 52 vienetai, spėjama, sidabro dirbinių, kurie svėrė 367,97 gramus.

Patikrinus lombardus, pareigūnai surašė 4 ATPK protokolus. VMI pareigūnai surašė nurodymą dėl kasos techninio paso ir protokolą dėl kasos aparatų eksploatavimo ar kasos operacijų tvarkos pažeidimo.

Drebėjo metalo supirkėjai

Taip pat patikrinimų sulaukė ir spalvotuosius metalus superkančios įmonės. Daugiausiai pažeidimų užfiksuota dėl buhalterinės apskaitos dalykų.

Patikrinimo metu nustatyti 7 pažeidimai. Surašyti trys ATPK protokolai dėl metalų laužo ir atliekų supirkimo, apskaitos ir saugojimo tvarkos pažeidimų.

Tai užtraukia baudą nuo 579 iki 1 tūkst. 448 eurų.

Metrologiniams patikrinimams pareigūnai dviejose įmonėse paėmė svarstykles, kurios neturėjo patikros sertifikatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oppa

oppa portretas
uždėti kosmines baudas kad daugiau nekiltų pagunda, o iš vis kam tie lombardai UŽDARYTI juos

,,,

,,, portretas
Algas vokeliuose moka ne tik lombardu savininkai,taip pat ir metalo laužo

ar

ar portretas
reikia naktį dirbančių lombardų, kas ir ką ten neša,gal taip yra-- čia apiplėšė čia nunešė
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių