Quantcast

Šilutės plente – pažeidimų aibės

Klaipėdiečiai piktinasi Šilutės plente stovinčiais vilkikais. Dėl jų gyventojai ne kartą skambino policijai, tačiau situacija taip ir nepasikeitė.

Nuvykus į vietą buvo matyti draudžiamoje vietoje stovintys vilkikai su užsienietiškais valstybiniais numeriais, bet vairuotojų šalia – nė kvapo.

Klaipėdietis Valdas tikino, jog gyventojai daug kartų skundėsi dėl šios problemos. Vyriškis stebėjosi, kad toks vilkikų vairuotojų elgesys buvo toleruojamas ištisą vasarą, nepaisant skundų ir pasipiktinimų.

„Pažeidinėjamos taisyklės Šilutės pl. 94 prie vienos degalinės. Visą vasarą, kiekvieną dieną, šioje gatvėje stovėdavo apie 20–30 vilkikų, būdavo sudaromos avarinės situacijos. Ir dabar jie ten stovi. Tačiau niekas neatkreipia dėmesio, dėl to buvo skambinta ir policijai“, – papasakojo Valdas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė patvirtino, kad pareigūnai iš tiesų šią vasarą yra fiksavę Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų, pradėta ir nemažai administracinių teisenų.

„Klaipėdos policijos pareigūnai šią vasarą yra fiksavę KET pažeidimų dėl Klaipėdoje, keliose Šilutės pl. vietose (ruože tarp Smiltelės g. ir Jūrininkų pr.), stovinčių sunkiasvorių transporto priemonių, yra gavę ir gyventojų nusiskundimų. Pareigūnai į gyventojų pranešimus reaguoja, aiškinasi aplinkybes, jei yra fiksuojamas pažeidimas – pradedama administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 417 str. 2 d.“, – paaiškino specialistė.

Šio kodekso 417 straipsnio 2 dalyje nurodyta, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal KET draudžiama sustoti ir stovėti, užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

„Klaipėdos apskrities VPK Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriaus pareigūnų duomenimis, nuo 2023 m. birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. Klaipėdoje, visame Šilutės plente, dėl sustojimo ir stovėjimo vietose, kuriose pagal KET draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimo ir stovėjimo nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimo buvo pradėtos 49 administracinės teisenos (pagal ANK 417 str. 2 d.)“, – teigė A. Kažukauskienė.

Tokio pobūdžio KET pažeidimus fiksuoti ir atsakomybę taikyti gali ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Matau rasanciu,kad kliuva stovintis vilkikai tik vatnikam,o siaip gali stoveti. Atsiprasau yra kelio zenklai kuria pastatyti(kiek suprantu ne siaip sau jie ten stovi),ir reikia laikytis KET nustatytu taisykliu. Ir niekam neidomu is kokios tu esi salies!!! Tuo labiau,kad vilkiku vairuotojai yra profesonalai ir kiek sprantu keliu zenklus supranta! Tai kur beda?! Policija dazniau ten pralektu baudu israsytu ir baigtusi visi stovejimai po "zenklais" ir biudzetas padidetu.

Klp

Klp portretas
Nuo Smiltelės link Jūrininku galetu drausti parkuoti vilkikus nuo 17 val, kai pradeda grįžti aplinkiniai gyventojai- jiems neužtenka vietos, nes kiemai pilni.Siaip dideles problemos tikrai nėra, bet tai piktina vietinius rusus ir vatnikus, kurie palaiko putino sukelta karą

O klausimų ir man jau kyla ,

O klausimų ir man jau kyla ,  portretas
kur vežamos tos mašinos ? Į sugriautą ir kariaujančią Ukrainą ? Lengvieji automobiliai ? ! Pasirūpinti tvarka turėtų įmonė . Vairuotojai žmonės !
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių