Quantcast

Šilutės administracijos direktorius paleistas iš areštinės, nušalintas nuo pareigų

  • Teksto dydis:

Pasibaigus korupcija įtariamo Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Virgilijaus Pozingio suėmimo terminui, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis.

Taip pat teismo sprendimu jis nušalintas nuo pareigų trims mėnesiams – iki kitų metų kovo 17 dienos, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kitiems dviem įtariamiesiems, privačių bendrovių vadovams, taip pat skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis.

Šilutės rajono administracijos direktorius V. Pozingis dėl kyšininkavimo buvo suimtas gruodžio pradžioje. Jis įtariamas, kad iš konkursus rajone laimėjusių bendrovių reikalavo apmokėti jo privataus namo statybas.

Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė yra sakiusi, kad neteisėtų paslaugų vertė viršijo 40 tūkst. eurų.

Iki gruodžio 17-osios teismas buvo leidęs suimti ir bendrovės „Kavesta“ vadovą Dionizą Liatuką, iki gruodžio 14-osios – „Stamela“ vadovą Matą Liepį.

Jiems pateikti įtarimai dėl papirkimo bei dokumentų klastojimo.

Bendrovė „Kavesta“ vykdo projektavimo, geodezijos ir statybos darbus, panašia veikla užsiima ir „Stamela“ – statyba, remontu, hidrostatyba. 

Dar venas asmuo šiame tyrime apklaustas kaip specialusis liudytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varažntojėlis

Varažntojėlis portretas
Kai nematau dalybų, regiu areštybas. Nesusipratimų galima išvengti.

>>idomu

>>idomu portretas
tuo pačiu kaip prieš keletą metų baigėsi šepučiui. Niekuo.

Idomu

Idomu portretas
kuom visas šitas reikalas baigsis? Lauksime tęsinio!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių