Quantcast

Ragina būti atsargiems: Palangoje vagys nusiaubė tris BMW

Palangoje poilsiaujantys brangių automobilių BMW savininkai turėtų pasirūpinti ypatinga apsauga nuo vagių. Vos per porą dienų nuo nusikaltėlių nukentėjo trys visureigiai, nuostoliai skaičiuojami tūkstančiais eurų.

Vilioja prabanga

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) atstovai pranešė apie dvi vagystes iš automobilių kurorto Vanagupės gatvėje.

Iš tiesų tokios vagystės buvo trys.

Du tos pačios markės automobiliai buvo apvogti gretimuose kiemuose. Vagystės įvykdytos pirmadienio ir antradienio naktimis.

Visi trys nusikaltimai įvykdyti Vanagupės gatvėje, kur neseniai išdygo naujų namų bei kotedžų kvartalai.

Spėjama, kad visais atvejais dirbo tie patys nusikaltėliai.

Visi trys nusikaltimai įvykdyti Vanagupės gatvėje, kur neseniai išdygo naujų namų bei kotedžų kvartalai.

Vietos policininkai žino, kad prie šių namų dažniausiai galima pamatyti apynaujus BMW arba "Porsche" markės automobilius, o būstus naujuose statiniuose yra įsigiję daug sostinės ir Kauno gyventojų.

Darbuojasi neįsilauždami

Pirmadienį Palangos policininkus išsikvietė iš Kauno į kurortą atvykęs žmogus. Jis pirmiausia pastebėjo išdaužtą mažąjį galinių durelių langelį. Taip vagys pateko į saloną.

Tąnakt vagių grobis buvo automobilio BMW X5 vairas, priekiniai ir rūko žibintai, multimedijos įranga.

Kitą naktį vagys į šią gatvę sugrįžo vėl. Naujais kotedžais apstatytame kvartale prie kito namo jie rado taip pat iš Kauno atvykusios moters BMW X4.

Panašu, kad įsibrauti į šią mašiną nusikaltėliai sugebėjo pasinaudoję nuotolines priemones, daužyti langų nereikėjo.

Šeimininkė pirmadienį prieš pietus pastebėjo, kad salone nebėra multimedijos įrangos, pavarų svirties, ant kurios sumontuota valdymo sistema, ir vairo.

Tos pačios dienos popietę kurorto policininkai buvo dar kartą iškviesti į Vanagupės gatvę. Apvogto BMW X5 naudotoja, atvykusi iš Vilniaus, buvo apsigyvenusi už poros kvartalų nuo pirmųjų dviejų vagysčių vietos.

Beveik naujas automobilis priklauso bendrovei. Jame moteris pasigedo vairo, o bagažinėje nebebuvo elektroninio valdymo bloko. Ir į šį automobilį įsibrauta jo neardant.

Talkina kriminalistai

Visais trimis atvejais žala dar tikslinama, ją turėtų nustatyti draudimo kompanijos. Akivaizdu, kad nuostoliai bus skaičiuojami tūkstančiais eurų.

Tyrimo ėmėsi Palangos policijos komisariato pareigūnai kartu su Klaipėdos AVPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais.

Šiemet kurorte tokio pobūdžio nusikaltimų jau įvykdyta ne mažiau dešimties. Panašu, kad tai ne pabaiga, tačiau esama vilčių, kad policininkai vagis demaskuos.

Palanga vasarą tampa ne tik kišenvagių bei vagių iš poilsiautojų kambarių sostine, kurortas visada traukia ir didesnio grobio besigviešiančius aukštos kvalifikacijos vagis.

Jie dažniausiai yra ne palangiškiai, atvažiuoja trumpam.

Iš pradžių atlieka žvalgybą, tuomet įvykdo nusikaltimus, susirenka grobį ir dingsta.

Neatmetama tikimybė, kad čia darbuojasi tie patys asmenys, kurie siaubia arčiausiai Lietuvos esančių Vakarų Europos valstybių gyventojų mašinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Honor

Honor  portretas
Vagys vagia nuo vagiu

Tadas

Tadas portretas
Mentu aplaidumas Visiskas nemokejimas dirbt... Paros begyje imanoma isgaudyt visus...

Emigrantas

Emigrantas portretas
Tokiems atsiprašant ponams nedideli nuostoliai nukentės draudimas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių