Quantcast

Pro langą – iškrypėlio ataka: vyras kaimynes slapta filmavo nuogas vonioje

Privačių namų kvartale siautėjo vyras, kuris ne tik kaimynes ar net jų nepilnametes dukras, bet ir savo giminaites slapta filmavo nuogas vonioje. Iškrypėlį pavyko sučiupti tik tada, kai vieną naktį pro langą kišo ranką su telefonu ir gavo lango rėmu per nagus.

Bausmė – 7 tūkst. eurų

Istorija, sukrėtusi visą gyvenamųjų namų kvartalą, ką tik baigta nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose.

Baudžiamoji byla Klaipėdos rajono gyventojui buvo iškelta pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – neteisėtas asmens būsto neliečiamumo pažeidimas ir neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas.

Byla praėjusią savaitę baigta baudžiamuoju įsakymu.

Svetimas moteris filmavusiam vyrui skirta subendrinta 10,5 tūkst. eurų bauda, tačiau pagal Baudžiamojo kodekso 64 straipsnį ji sumažinta vienu trečdaliu paskiriant 7 tūkst. baudą bei įpareigojant ją sumokėti per šešis mėnesius nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

Baudžiamasis įsakymas įsiteisėja per 14 dienų nuo dokumento gavimo datos.

Jaunas, pats šeimą turintis ir pasiturintis vyras bausmės sulaukė po to, kai policija, kone metus tyrusi gyventojų pranešimus, vis dėlto sugebėjo surinkti įkalčius prieš Klaipėdos rajono gyventoją.

Vyras paaiškino, kad filmuoti kaimynų vonios kambarį ėjo norėdamas užfiksuoti nuogus asmenis ir paskui, žiūrėdamas įrašus, tenkinti lytinę aistrą.

„Gyvenvietėje tai pas vieną, tai pas kitą kaimynę šmėstelėdavo vyriškio šešėlis prie vonios langų. Visos čia turbūt matė tą šešėlį. Tik niekaip jo nepagaudavo. Mes visos iš pradžių galvojome, kad vagis slankioja po kiemus. Kalbėjome su bendrijos pirmininku, tarėmės, ką daryti. Jis net kreipėsi į seniūniją“, – pasakojo gyventoja Vaida (duomenys neskelbiami remiantis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatomis).

Už namo – akistata

Taip gyventojai mistinį vagį gaudė ne vienerius metus, kol užpernai rudenį Vaidos sutuoktinis savomis akimis išvydo, kas dairėsi prie gyventojų langų.

„Buvo lapkričio mėnuo, grįžome iš darbų. Mes su dukra nuėjome praustis į dušą. Buvo jau sutemę, gal šešios vakaro. Vyras išėjo už namo iškratyti pelenų. Kaip tik už namo ir yra mūsų vonios langelis. Jis nukreiptas į kaimynės, kuri man į mamas pagal amžių tiktų, namo pusę. Norint ką nors pamatyti pro langą, reikėtų labai pasistengti ir faktiškai visai prisišlieti prie namo“, – pasakojo Vaida.

Moteris tikino, kad iki tol jautėsi saugi, ir, įsitikinusi, kad niekas jos neseka pro vonios langą, šį laikydavo pravirą.

Kameros: prieš 12 metų gyventojai aptiko Smiltynės viešajame tualete besislepiantį vyrą, kuris slapta filmavo čia besilankančias moteris. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

„Vyras, išėjęs su pelenais, pamatė bendrijos pirmininką. Tą patį, kuriam mes skundėmės, kuris neva rūpinosi, kaip vagišių sučiupti. Mano vyrui tai atėmė žadą. Jis taip ir liko stovėti, kaip įbestas į žemę. Tuo metu bendrijos pirmininkas per dviejų metrų aukščio tvorą liuoktelėjo kaip sprinteris“, – kalbėjo moteris.

Ji džiaugėsi tik vienu dalyku – svetimo vyriškio už lango nepamatė jos mažametė dukra.

„Gal dukra dabar jau mikčiotų. Būtų apėmęs toks išgąstis, kad sunku nusakyti. Gal vaikui trauma visam gyvenimui būtų buvusi. Užteko ir į mano vyro veidą pasižiūrėti, aš jo tokio nebuvau mačiusi“, – šiurpo mergytės mama.

Paskui nepilnametę – per tvorą

Šios gyvenvietės moterys nežinioje gyveno dar metus. Praėjusią vasarą buvo rengiama bendruomenės šventė.

„Sutiktas bendrijos pirmininkas mano vyrui net rankos nepadavė. Po kelių dienų, sekmadienį, kaimynės paauglė dukra grįžo vėlyvą vakarą namo. Taip keista, ją pasekė apie pirmą valandą nakties. Mes tą kartą parėjome iš darbo apie šeštą vakaro. Tad natūralu, kad žmonės tokiu laiku eina į dušą po darbo dienos. O čia tokią vėlyvą naktį sekta buvo, stebėtas vonios langas“, – kaimynės istoriją pasakojo moteris.

Bylos duomenimis, penkiolika minučių po pirmos nakties bendrijos pirmininkas į kaimynės sklypą įlipo per tvorą.

Vyras žinojo vadinamąsias akląsias kiemo apšvietimo zonas, privačioje teritorijoje buvo įrengtas apšvietimas su judesio davikliais.

„Bet kas juk nežinos, kaip patekti į kiemą, nesupras, kuris langas yra vonios, kuris ne. Čia reikėjo viską smulkiai žinoti ir net galbūt būti apsilankius pačiame name, nes kiekviename name vonios kambarys gali būti visai kitoje vietoje“, – pastebėjo gyventoja.

Nepilnametė kaimynų dukra ruošėsi praustis, kai bendrijos pirmininkas pro pravirą vonios langą įkišo ranką su mobiliojo ryšio telefonu. Vyras filmavo nuogą nepilnametę.

„Išgirdusi triukšmą, mergaitė pamatė ranką. Ji nesutriko ir iš visų jėgų trenkė lango rėmu vyrui per ranką, tačiau jis telefono nepaleido iš nagų. Ant lango liko kraujo dėmė. Kaimynės iškvietė policiją“, – pasakojo kaimynė.

Gyventojos policijos pareigūnams iš karto bedė pirštu, nurodydamos namą, kuriame gyvena jų bendrijos pirmininkas.

„Jos prašė, kad pareigūnai bent jo rankas apžiūrėtų, telefoną. Bet jie to nepadarė“, – apgailestavo moteris.

Tikslas – tenkinti aistrą

Bendrijos gyventojai patys ėmė sukti galvas, kaip sučiupti iškrypėlį.

„Taip sutapo, kad bendrijos nariai rinko parašus prieš geležinkelininkus dėl jų plėtros planų. Aš ir pakviečiau pasirašyti bendrijos pirmininką. Jis atvažiavo sužeistu pirštu. Nagas buvo mėlynas. Po to jau aš sulaukiau policijos skambučio, nes kaimynė paliudijo, kad ir mūsų teritorijoje jis buvo užkluptas. Viską papasakojome tyrėjams, davėme parodymus“, – tikino moteris.

Policija tyrimą atlikinėjo metus, byla į teismą persikėlė tik šį pavasarį, o paskutinėmis birželio dienomis vyriškis buvo nuteistas.

Bylos metu bendrijos pirmininkas pripažino kaltę.

Paklaustas, kodėl elgėsi taip nederamai, vyras paaiškino, kad jo tikslas buvo labai aiškus – filmuoti kaimynų vonios kambarį ėjo norėdamas užfiksuoti nuogus asmenis vonioje ir paskui, žiūrėdamas įrašus, tenkinti lytinę aistrą.

Filmavo ir tualete

Policijai ėmus atidžiau aiškintis, kas gi žvilgčioja pro gyventojų vonių langus, paaiškėjo ir daugiau sukrečiančių dalykų.

Policija kvartalo bendrijos pirmininko namuose atliko kratą.

Per kratą policininkai rado ne tik kaimynų nepilnametės mergaitės vaizdo įrašą, bet ir daugiau šlykščių fiksacijų.

Vyras savo telefone saugojo 2020 m. vasarą darytus įrašus.

Pasirodo, tas pats veikėjas slapčia buvo įtaisęs vaizdo kamerą viešame prekybos centro „Herkaus galerija“ tualete.

Tualete iškrypėlis šiukšlių kibire buvo įtaisęs mikrokamerą ir filmavo moteris, atliekančias gamtinius reikalus.

Vyro kompiuteryje ir atmintuke buvo saugoma dešimtys vaizdo įrašų.

Bylos duomenimis, vyriškis vaizdo kamerą prekybos centro tualete buvo palikęs 4–5 kartus. Paprastai jis savo aukų tykodavo šeštadieniais, nuo 11 val.

Įtaisydavo kamerą valandai ir vėliau ištraukdavo. Kamera nebuvo valdoma nuotoliu, tad vyras mažą kamerą pritvirtindavo prie šiukšlių maišo, esančio šiukšliadėžėje, o pats laikmenos blokelis su USB įkrisdavo į šiukšliadėžę.

Taip sumontavęs sekimo įrangą, vyras išeidavo į savo automobilį.

Kartkartėmis jis sugrįždavo patikrinti ir pataisyti įrenginio, nes ant kameros objektyvo vis užkrisdavo šiukšlių maišas.

Teisme – kaltinamojo atgaila

Krečiant vyro namus, policija aptiko daugybę vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota bendrijos pirmininko žmonos giminaitė. Ją vyras filmavo savo paties namuose, vonios kambaryje taip pat, kaip parduotuvės tualete, slapta įtaisęs mikrokamerą.

Apklausų metu bendrijos pirmininkas prisipažino, kad dar vieną kamerą jis kratos dieną išmetė į šiukšlinę Klaipėdoje, prie prekybos centro „BIG“.

Bylos duomenimis, vyriškis teismą tikino, kad supranta, jog jo veiksmai yra nusikalstami ir netoleruotini, labai gailisi dėl tokio savo elgesio, dėl to labai isielojasi, nuo 2020 m. spalio reguliariai lankosi pas medikus ir daugiau kitų žmonių tyčia nefilmuoja.

Vyras pats pasitraukė iš bendrijos pirmininko pareigų.

„Gal ir nekalbėtume taip viešai, jei nebūtų baimės dėl keršto. Pareiškimą rašiusios kaimynės jau sulaukė policijos, kai karantino metu mergaitė surengė jų namuose šventę. Tai daug ką byloja. Antra vertus, mūsų visuomenė iki šiol tokius dalykus vertina tikrai dar neadekvačiai. Iki šiol vyrai tarpusavyje laikosi nuostatos, kad, jei moteris sulaukė prievartos ar nederamo elgesio, ji esą pati kalta. Vadinasi, apie tai reikia kalbėti – ir kuo garsiau. Laikas keistis pačiai visuomenei. Po šių įvykių buvo girdėti, kaip vyrai ant kelio veikiausiai aptarinėjo gyvenvietėje nuskambėjusį įvykį. Garsiai vienas iš jų pareiškė, kad pati mergina kalta, kad nuoga krūtine maudėsi. O kaip jai maudytis? Kažkas braunasi į svetimus namus, daro intymius vaizdo  įrašus – tai yra visiškai netoleruotina“, – nuogąstavimais dalijosi viena kvartalo gyventoja.

Mėgaujasi atostogomis

Pats kaltininkas telefonu žurnalistams aiškino, kad savo baudžiamosios bylos baigtimi nesidomėjo.

„Aš atostogauju. Nesidomėjau. Man turėjo atvežti, įteikti. Nieko apie tai nežinau“, – pareiškė svetimas moteris slapta filmavęs rajono gyventojas.

Paklaustas, ar norėtų ką nors pasakyti nukentėjusiosioms, galbūt atsiprašyti jų, vyras tepareiškė, kad jau kalbėjo su jomis.

„Neturiu ką pakomentuoti“, – teišlemeno žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fu

fu portretas
nenormalus, nusipelno sedeti kaliuzej ir gaut pagalbos psichiatrines. filmavo NEPILNAMETE be sutikimo. suauges vyras, NEPILNAMETE filmavo.

Nuomone

Nuomone portretas
Neigu ziuri i sena moteri, tai tikrai slykstu ir turetum buti teisiamas, o jeigu i jauna, tI nieko cia blogo.

Vėpsokit

Vėpsokit portretas
Filmuokit, pieškit, apdainuokit. Medžiagą siųskit į redakciją
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių