Quantcast

Prieš teismą stos vyrui į įkalinimo įstaigą narkotikus pristatyti planavusi klaipėdietė

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje gyvenanti moteris bus teisiama už tai, kad, paklusdama įkalinimo įstaigoje kalinčiam sutuoktiniui, įgijo narkotines medžiagas ir planavo jas įnešti į Marijampolės pataisos namus, penktadienį pranešė prokuratūra.

A. K. kaltinama, jog, vykdydama laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje atliekančio savo vyro T. K. nurodymus, neteisėtai įgijo ir laikė didelį kiekį narkotinių medžiagų, turėdama tikslą jas perduoti platinimui Marijampolės pataisos namuose.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, laisvės atėmimo bausmę atliekantis T. K. žmonai nurodė, iš kur ir kokias narkotines medžiagas reikės gauti, taip pat aptarė, kad šias narkotines medžiagas A. K. į įkalinimo įstaigą turės įnešti kūno ertmėse.

Įtariama, kad A. K. įgijo daugiau nei 20 gramų heroino ir šias narkotines medžiagas laikė daugiabučio rūsyje Klaipėdoje. Ten pat buvo laikomi ir penki paketėliai su kokainu, kurio bendra masė – 8,5 gramo.

Turėdami išankstinės informacijos apie galimą narkotinių medžiagų gabenimą į Marijampolės pataisos namus, pareigūnai patikrino į įkalinimo įstaigą pernai birželio 26 dieną atvykusią A. K., tačiau narkotinių medžiagų nerado. Moteris pareigūnams prisipažino, kad narkotinės medžiagos yra paliktos jos gyvenamo daugiabučio namo rūsyje Klaipėdoje.

Pirminės apklausos metu moteris teigė, jog narkotinių medžiagų nenešė, nes tos dienos horoskopas pranašavo nesėkmingą dieną.

Pareigūnams atlikus kratą, rūsyje rastas maišas, kuriame buvo sudėtos narkotinės medžiagos – paketas su heroinu ir penki mažesni paketėliai su kokainu, o šalia krepšio stovėjo nedidelės elektroninės svarstyklės, dažnai naudojamos narkotinėms medžiagoms sverti.

Kratų metu moteris taip pat pateikė tūkstantį eurų, nurodydama, kad šie pinigai buvo perduoti kartu su narkotinėmis medžiagomis ir paaiškino, kad tai buvo avansas už jų įnešimą į įkalinimo įstaigą.

A. K. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, o T. K. kaltinamas dėl šios nusikalstamos veikos organizavimo. Už šias nusikalstamas veikas numatomas laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių