Quantcast

Prieš nuogales Smiltynės kopose puolė kumščiais

Incidentas Smiltynėje dar kartą apnuogino šios miesto dalies saugumo problemą. Nežinia ko į moterų paplūdimį atsibastęs vyras iki kraujo sumušė čia besideginusią nuogalę ir jai padėti puolusias dar dvi moteris. Kodėl taip elgėsi smurtautojas ir ar jis yra iškrypėlis, paaiškinti negali ne tik nukentėjusiosios, bet ir policija.

Atrodė kaip pamišęs

Klaipėdos dalimi vadinama Smiltynė iš tiesų yra atskirta nuo uostamiesčio ne tik Kuršių mariomis. Ši teritorija patiria visokeriopą izoliaciją ir pirmiausia – saugumo požiūriu.

Antradienį po vidurdienio Smiltynėje, moterų pliažo teritorijoje, poilsiavo ne tiek daug moterų.

52 metų klaipėdietė rado užuovėją kopose. Apsinuoginusi prieš saulę ji klausėsi muzikos, tad naudojosi ausinėmis.

Netikėtai moteris pajuto šurmulį, išsiėmė ausines ir tiesiai prieš save pamatė nepažįstamą vyrą.

Moteris stvėrė savo mobiliojo ryšio telefoną. Kaip dažnai patariama elgtis netikėtose situacijose, ji ėmė filmuoti nepažįstamąjį.

Vyrą toks poelgis tiesiog įsiutino, jis puolė mušti moterį, metė į ją pagalį, purtė suėmęs rankomis, tampė už plaukų, purškė į krūtinę ašarinių dujų.

Nuo šio žmogaus nukentėjo dar ir kitos dvi moterys, bandžiusios apginti užpultąją. Vyriškis atrodė tarsi pamišęs.

Panašu, kad užpuoliką labiausiai įsiutino atsuktas į jį telefonas, jis reikalavo nefilmuoti ir ištrinti jau įrašytą vaizdą.

Sumušta ir labai išsigandusi moteris bandė aiškinti jau įvykdžiusi reikalavimą ir padavė smurtautojui savo telefoną.

Smurtautojas nusviedė jį į smėlį ir dingo iš akių.

Motyvas – nesuprantamas

Pirmieji į įvykio vietą atvyko greitosios medicinos pagalbos medikai. Sumuštai nukentėjusiajai iš nosies tekėjo kraujas. Moteris buvo labai išsigandusi.

Maždaug po ketvirčio valandos atvažiavo ir policininkai.

Nukentėjusioji apibūdino ją sumušusį asmenį. Jis gali būti apie 45 ar 50 metų, vidutinio kūno sudėjimo, tamsaus gymio, juodų, garbanotų plaukų, žydrų akių, apie 170–180 cm ūgio, nešioja ilgą barzdą, ant dešinės rankos turi didelę tatuiruotę.

Vyras turėjo mėlyną, languotą kuprinę, vilkėjo bridžus, buvo užsidėjęs baltą kepurę, kalbėjo lietuviškai.

Policija kreipėsi į visuomenę, prašydama pagal šį apibūdinimą atpažinti kaltininką.

Uostamiesčio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos sutrikdymo.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis vakar dar nežinojo, koks galėjo būti to vyro išpuolio motyvas.

"Galbūt jis yra vienas ekshibicionistų, neduodančių moterims ramybės. Bet tokie asmenys paprastai būna ramūs. O gal žmogus tik pasiklydo miške ir pats nežinojo, kad atsidūrė moterų paplūdimio teritorijoje. Kol kas galime tik spėlioti. Kai bus nustatytas kaltininkas, tikėtina, paaiškės ir šio asmens veiksmų motyvas", – trečiadienį iš ryto kalbėjo G.Mačiulaitis.

O gal žmogus tik pasiklydo miške ir pats nežinojo, kad atsidūrė moterų paplūdimio teritorijoje.

Tai nėra pirmas nusikaltimas, šį pavasarį įvykdytas Smiltynėje.

Prieš kelias savaites nespėję į paskutinį keltą senojoje perkėloje du vaikinai ir mergina liejo įtūžį daužydami langus kavinėse.

Pakeliui į naująją perkėlą jie nusiaubė ne vieną statinį, o perkėloje išdaužė penkių automobilių langus.

Perkėloje sumontuotų vaizdo kamerų įrašai padėjo demaskuoti chuliganus. Visi jie buvo atpažinti. Byla netrukus pasiekė teismą.

Stebėtoją sučiupo tualete

Kasmet pajūris tampa vienu didžiausių galvos skausmų miesto policininkams.

Smiltynė nuo seno laikoma ramesnio poilsio ieškančių žmonių zona, tačiau prisikviesti pagalbą čia kur kas sunkiau nei kituose pliažuose.

Kaip elgtis susidūrus su ekshibicionistais, sukurta patarimų.

Pareigūnai rekomenduoja nesiblaškyti, nedemonstruoti išgąsčio, pasižvalgyti kitų žmonių, galinčių padėti užpuolimo atveju, neprovokuoti konflikto ir, jei įmanoma, nufotografuoti ar nufilmuoti tokį asmenį.

Būtent kitame Kuršių marių krante esančioje poilsio zonoje nuo sovietmečio kasmet gąsdina iškrypėliai, stebintys ar net filmuojantys viešiuosiuose tualetuose gamtinius reikalus atliekančias moteris.

Prieš kelerius metus viename tokių tualetų kažkoks vyras buvo sumontavęs kelias vaizdo kameras.

Žmonės bandė jį vytis, bet sučiupti iškrypėlio nepavyko.

Kitas po tupykla buvęs vyras buvo sučiuptas ir nubaustas.

Kopose – moters lavonas

Smiltynėje būta ir labai sunkių nusikaltimų.

Klaipėdiečiai dar prisimena laiką, kai kelias vasaras iš eilės net garbaus amžiaus moterys Smiltynėje buvo žiauriai sudaužomos ir išniekinamos.

Viena jų patyrė itin sunkių sužalojimų. Tarp prievartautojo aukų buvo ir viena užsienietė.

Prieš keliolika metų kopose buvo nužudyta moteris, jos palaikai aptikti praėjus nemažai laiko, kūnas kopose rastas gerokai suiręs.

Pliažus atakuoja ir vagys

Smiltynės seniūnaitė Inga Dailidienė patikino, kad vasarą čia atsibasto nemažai vagių. Įsimaišę į minią jie tampa sunkiai pastebimi.

Asociacijos "Smiltynės Kopgalis", vienijančios Smiltynės juridinius ir fizinius asmenis, direktorė Ana Timonina pasakojo vasario 1-ąją oficialiai kreipusis į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sviesa

sviesa portretas
http://dejagaban.com/2017/08/08/why-msturbation-is-a-sn/

taigi

taigi portretas
Nuotrauką straipsnyje melaginga, nes šiuo atveju būtent moterys viešoje vietoje demontruoja savo nuogą grožį ir tuo pažeidžia viešąją tvarką. Visiškai suprantamas vyro pasipiktinimas ir susinervinimas, eini pajūriu ir "atsitrenki" į viešai demonstruojamą lašinių kalną, dar tave ir filmuoja kaip kokį nusikaltėlį. Bus atidaryti pležiai, sustatytos informavimo lentelės, tada ir dalinkitės savo grožybėmis tam nustatytose vietos.

hmm

hmm  portretas
O prie ko sovietmetis jau27 metai kaip laisvoji Lietuva smaugia tauta
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių