Quantcast

Prieš mediką – kumščiais

Klaipėdos apylinkės teisme baigta nagrinėti precedento neturinti byla. Klaipėdietis užpuolė tarnybos metu savo pareigas vykdantį greitosios pagalbos mediką. Veikiausiai kaltininkas bausmės išvengs, nes nuoširdžiai gailisi savo veiksmų ir nukentėjusysis jam atleido.

Klaipėdos apylinkės teisme baigta nagrinėti precedento neturinti byla. Klaipėdietis užpuolė tarnybos metu savo pareigas vykdantį greitosios pagalbos mediką. Veikiausiai kaltininkas bausmės išvengs, nes nuoširdžiai gailisi savo veiksmų ir nukentėjusysis jam atleido.

Pernai liepos 9 d. apie 16.50 val. Butkų Juzės gatvėje, Klaipėdos autobusų stotyje prie siuntų skyriaus greitosios medicinos pagalbos ekipažo vadovas 53 m. J. teikė skubią pagalbą koją susižeidusiam pacientui, kurį reikėjo vežti greitosios medicininės pagalbos automobiliu į ligoninę.

Įėjimą į automobilį buvo užstatęs klaipėdietis C., kuris savo BMW taip arti privažiavo prie greitosios pagalbos automobilio, kad nebuvo galima atidaryti galinių durų ir įkelti ligonio.

Medikas išreiškė nepasitenkinimą dėl tokio nekultūringo BMW automobilio vairuotojo elgesio, o tai nepatiko automobilyje sėdinčiai moteriai, kuri pradžioje pati iškeikė medicinos darbuotoją, vėliau nuėjo į autobusų stotį, pakvietė savo vyrą C.

O šis priėjo prie felčerio ir, nieko nesakęs, kumščiu trenkė jam į veidą. Smūgis buvo stiprus, medikas pargriuvo ant žemės. Dėl patirto sužalojimo pats felčeris J. buvo išvežtas į ligoninę, jam susiūta prakirsta lūpa.

Tai bene pirmas atvejis nepriklausomoje Lietuvoje, kai buvo sumuštas pareigas atliekantis greitosios pagalbos medikas.

Už šį chuliganišką išpuolį 32 m. klaipėdiečiui C. net grėsė laisvės atėmimas iki 2 metų.

Tačiau nukentėjusysis atleido užpuolikui, nes šis nuoširdžiai gailėjosi ir viešai atsiprašė mediko, pripažino savo kaltę, taip pat sumokėjo jam 1 tūkst. eurų moralinę kompensaciją.

"Nesu budelis, neturiu tikslo, kad šis žmogus sėstų į kalėjimą. Atleidžiu jam, nors kai kurie mano kolegos mane ir pasmerkė, kad nesu principingas. Juk tai buvo pirmas kartas Lietuvoje, kai darbo metu užpultas greitosios pagalbos medikas", – teisme kalbėjo nukentėjusysis.

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teisme baigta nagrinėti ši precedento neturinti byla, nuosprendį teisėja ketina skelbti kovo 31 d. Veikiausiai kaltininkas bausmės išvengs, nes nuoširdžiai gailisi savo veiksmų ir su nukentėjusiuoju susitaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to logika

to logika portretas
ar skaitei kas parašyta?

Logika

Logika portretas
Sumokėjo 1 tūkst. eurų ir atsiprašė, kitąkart pagalvos prieš užsipuldamas kitą žmogų. Medikas nesikreipė į teismą, nes tai būtų labai daug laiko surijęs procesas o naudos mažai. gal net nebūtų nuteisę, o tik lygtinai.

taip

taip portretas
toki gaidy reikejo pasodinti I gaidyna. savaite pabutu gaideliu jam ir panos tokios nebereiketu. prisiskraidys su savo bamabaliu ir kolegos prisimins....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių