Quantcast

Prieš katinus – smurto protrūkis

Klaipėdos rajono policija per savaitę gavo jau antrą pranešimą apie žiauriai nužudytą katiną.


 

Klaipėdos rajono policija per savaitę gavo jau antrą pranešimą apie žiauriai nužudytą katiną.

Sekmadienio naktį apie antrą valandą patruliai skubėjo į Dovilų miestelį. Vietos gyventojas pranešė, kad jo kaimynas žiauriai uždaužė savo katiną.

Triukšmas pažadino ir daugiau aplinkinių kaimynų. Įsiutęs doviliškis tiek trankė savo katiną į kieme stovėjusį automobilį, kad gyvūnas nudvėsė.

Paaiškėjo, kad sveikatos problemų turintis žmogus ne kartą jau yra siautėjęs. Policijai jį tramdyti teko ir šį kartą. Vyras atiduotas medikų globon dėl paūmėjusios psichikos ligos.

Klaipėdos rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Tačiau ar pavyks kaltu pripažinti savo veiksmų nekontroliuojantį vyrą, sunku spėti. Pareigūnai baiminasi, jog byla subliūkš, nes gali paaiškėti, kad įtariamasis yra nepakaltinamas.

Dar viena mįslinga istorija, nutikusi Kisinių kaime esančioje sodų bendrijoje "Veteranas", kol kas neišaiškinta.

Rajono policijai tenka ieškoti, kas galėjo nudobti soduose slampinėjusius katinus ir išmesti į šiukšlių konteinerį.

Sodų bendrijoje kurį laiką sklandė kalbos, kad gyventojai pasigenda savo katinų. Tačiau soduose įsikūrusius žmones galiausiai sukrėtė vaizdas, kurį išvydo viena gyventoja, atvėrusi atliekų konteinerį.

Moteris iš jo ištraukė uždaužytą gyvūną.

"Gyventojai skundėsi, kad esą ne vienas katinas jau buvo dingęs. Juos rasdavo šiukšlių konteineryje. Nuvažiavome, apžiūrėjome viską, tačiau mes radome tik vieną. Mėginys buvo atiduotas į Maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo laboratoriją. Paaiškėjo, kad katinas nebuvo nunuodytas, o nugaišo dėl galvos traumos. Tai galėjo būti ir žmonių veikla", – aiškino Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Vadovas raštu kreipėsi į Klaipėdos rajono policiją. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Tačiau tyrimas buvo sustabdytas.

"Nepavyksta rasti jokių liudininkų. Sodų bendrijos pirmininkė taip pat ne ką daugiau galėjo papasakoti. Jei atsilieptų žmonės, kurie galbūt ką nors žino, būtų puiku", – tikino Klaipėdos rajono Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Kristina Linkienė.

Pasak pareigūnės, netoli atliekų konteinerio policininkai rado gyvūno vidurius.

"Tačiau ar tai žmogaus darbas, ar kito gyvūno, mes nežinome. Kita vertus, pranešimą gavome po įvykio praėjus gerokai laiko", – kalbėjo pareigūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Pritariu visu 100 proc.,kad ši žiaurumo problema daugiau turėtų būti viešinama ir kalbama apie tai per televiziją,apie prevencines įmanomas priemones užkirsti tam kelią,pagaliau kaip spręsti problemą,labiau žmones šviesti "auklėti".

Tėvas

Tėvas portretas
mes kieme turime augintini-:) Piratas jo vardas myli ji visos bobutes,sutvarkeme .nesidaugina ir gyvena,turi drauge Žizelia,suni buvo uzsiunde ,jinai be vienos ausytes-gydem ,isgydem .Kam jie trukdo,tik vaikams smagu i juos ziureti -oi kaip moka prasyti skanestu;)cirkininkai -gyvenkime draugiskai ,vaikai.

Murka

Murka portretas
Bausti ir tuos ,kurie parsiveza ,paugina o gyvuleliuiu prasidejus morciui ismeta-nekastruja ,tada juos spardo ,ziauriausiai isdarko ,nu bet sako katinukai turi karma..negalima su jais blogai pasielgti.Atsirugs dvigubai tokiems.Per tv reiktu dzaniau kalbeti ne apie bunkes papus -o apie ziauru elgesi su gyvunais.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių