Quantcast

Pramoga jūroje vos nesibaigė tragedija

Penktadienį netoli Nemirsetos, jūroje, už puskilometrio nuo kranto, pagalbos prireikė jėgos aitvarų entuziastui. Pusamžis vyras negalėjo užlipti ant lentos. Pirminiais duomenimis, mėšlungis jam sutraukė koją, be to, vėjas buvo silpnas ir jis negalėjo pakelti aitvaro, kad sugrįžtų atgal. Krantą pasiekti vyrui padėjo Palangos gelbėtojai.

Nors Palangoje oficialusis vasaros sezonas jau trečia savaitė, tačiau pajūrio gelbėtojai kol kas rimtesnių rūpesčių neturėjo.

Pirmasis šio sezono krikštas jų laukė penktadienį. Kai iš skubios pagalbos centro 112 pasigirdo signalas apie jūroje, maždaug už pusės kilometro nuo kranto, ties laukiniu Nemirsetos paplūdimiu, plūduriuojantį jėgos aitvarų entuziastą.

„Tuo pat metu į mūsų gelbėtoją Nemirsetoje kreipėsi atskubėjusi moteris. Ji teigė, kad jos vyras, išplaukęs su jėgos aitvaru, negrįžta iš jūros. Gelbėtojas pro žiūronus pamatė žmogų tolumoje mojuojantį rankomis, matėsi, kad jis negalėjo atsistoti ant lentos. Išskubėjome į pagalbą“, – pasakojo Palangos pajūrio gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.

 

 

Gelbėtojai skubiai sėdo į visureigį, prisikabino prie jo vandens motociklą ir nuo Palangos gelbėjimo stoties išlėkė link nelaimėlio Nemirsetoje, jau laukiniame paplūdimyje, kur gelbėjimo posto nėra.

„Kaip supratome, jis nuslydo nuo lentos, nebepajėgė ant jos užlipti, nors jau paskui buvo panašu, kad jam tai trukdė padaryti mėšlungio sutraukta koja. Be to, vėjas visai nurimo, ir jis turbūt nemokėjo pakelti aitvaro, esant tokioms sąlygoms. Mūsų gelbėtojai atskubėjo, tačiau vandens motociklo neprireikė, bangos nelaimėlį nešė į krantą, jis jau buvo maždaug už šimto metrų, tai mūsų žmonės pas jį nuplaukė plaukte“, – teigė J. Pirožnikas.

Gelbėtojai paliudijo, kad ekstremalas buvo be gelbėjimosi liemenės, nors pagal saugos reikalavimus, jis ją turėjo dėvėti.

Vyrui maždaug 50 metų, jis medikų pagalbos atsisakė, nors buvo kiek sušalęs. Preliminariai, vandenyje jis galėjo išbūti apie pusvalandį.

Nesugebėjo reikiama kryptimi aitvaro pasukti ir jį nunešė į atvirą jūrą.

Vandens temperatūra vakar Palangos pajūryje buvo 9 laipsniai šilumos, tuo metu, kai įvyko šis atvejis, oro temperatūra buvo 8 laipsniai.

„Tų ekstremalų jūroje mes nesidairome, jie patys už save atsako, mums rūpi poilsiautojų saugumas, kad jie neskęstų. O Jėgos aitvarų mėgėjus teko gelbėti ir ne kartą. Buvo atvejis Šventojoje, kai tokį ekstremalą vėjas buvo nunešęs net 6 km nuo kranto. Jis mokėsi valdyti aitvarą tarp Šventosios ir Palangos. Nesugebėjo reikiama kryptimi aitvaro pasukti ir jį nunešė į atvirą jūrą“, – prisiminė Palangos gelbėtojų vadovas.

J. Pirožnikas pabrėžė, kad tie, kurie tik mokosi valdyti jėgos aitvarus ir nėra profesionalai, būtų saugiausia, kad treniruotųsi ir eksperimentuotų, kol įgaus daugiau įgūdžių, ne Baltijos jūroje, o Kuršių mariose, ties Dreverna, kur vandens gylis apie pusė metro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Jegos aitvaru megejas be jegos,kvaišelis kuris pamiršo pažiureti isavo psą,ateityje lai maudosi vonioje.Nereikes šauktois pagelbos.žodžiu paprastas luzeris manantis esas kietas vyras

To siūlau

To siūlau portretas
Tai visi savo noru rizikuoja

Zmones

        Zmones portretas
nelaimiu saugosi,o cia jos ieskojo.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių