Quantcast

Policijos automobilis pateko į avariją: kalinį vežė neblaivus pareigūnas

Dar vienam Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnui gyvenimas apkarto, kai ankstų rytą po eismo įvykio paaiškėjo, kad kalinį į Klaipėdą vežusį mikroautobusą jis vairavo apgirtęs.

Oficialiai pranešta, kad antradienį, 8.10 val., Kelmės rajone, kelyje Šiauliai–Tauragė, susidūrė priešprieša važiavę automobilis „Honda“ ir tarnybinis policijos automobilis „Ford Transit“.

Pirminė versija dėl avarijos priežasties, kad „Honda“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su policijos automobiliu, kuriuo į uostamiestį iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus buvo vežamas kaltinamasis.

Aiškintis avarijos aplinkybių atskubėjo policininkai iš Šiaulių. Tada ir paaiškėjo, kad 48-erių Klaipėdos apskr. VPK VTT Konvojaus būrio vyr. postinis vairavo tarnybinį automobilį būdamas neblaivus. Matuokliu užfiksuotas 1,07 prom. girtumas.

Pirminiais duomenimis, policijos automobilyje niekas nesusižeidė. Drauge važiavo dar vienas policininkas ir suimtas asmuo.

Policijos mašina smarkiai apgadinta.

Apgirtęs policininkas nušalintas nuo tarnybos, pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Kadangi avarija įvyko apie 8 val. ryto, vadinasi, iš Klaipėdos į Šiaulius policininkai išvyko paryčiais. Nepaisant to, kažkuris aukštesnes pareigas einantis pareigūnas turėjo pravesti instruktažą ir pastebėti neblaivų pareigūną. Visa tai bus taip pat tiriama.

Tarnybinio patikrinimo baigtis praktiškai aiški – tas pareigūnas nebedirbs.

„Kiekvienas pamainos vadovas tiek išduodamas ginklus, tiek instruktuodamas pareigūnus turi vizualiai įvertinti pareigūnų būklę. Išsiunčiant konvojų, turi būti pravestas atskiras instruktažas ir įvertintas konvojaus pasirengimas darbui. Aiškinsimės, kas kokioje grandyje nesuveikė, kada pareigūnas tapo neblaivus. Antrasis pareigūnas buvo blaivus. Dabar nenoriu nieko komentuoti, tegu savo darbą atlieka Imuniteto padalinys. Tegu aiškinasi visas aplinkybes. Gerai, kad neįvyko dar baisesnių dalykų“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Prasižengęs pareigūnas policijoje tarnavo 26 metus. Jis buvo vertinamas kaip eilinis pareigūnas, per ilgus tarnybos metus niekaip nepasižymėjęs nuopelnais tarnybai, bet neturėjęs ir nuobaudų.

„Faktas, kad mes netoleruojame tokių dalykų. Iš tarnybos atleidžiami net tie pareigūnai, kurie ne tarnybos metu savo automobiliais įkliūva važiavę neblaivūs. Tokiems dalykams – nulinė tolerancija. Tarnybinio patikrinimo baigtis praktiškai aiški – tas pareigūnas nebedirbs. Kad ir kaip susiklostys aplinkybės, tai vertinama kaip pareigūno vardo pažeminimas. Visi pareigūnai tokią nuostatą žino. Sprendimas dėl atleidimo nepriklauso nuo ištarnautų metų ar užtarnautų medalių, pagarbos ir laipsnių. Šiuo atveju nėra jokių lengvinančių aplinkybių“, – tvirtino komisariato vadovas.


Šiame straipsnyje: avarija LTneblaivus pareigūnasvežė kalinįKelmės rajonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

EDAS

EDAS portretas
Nevykelis Požėla ir draugė Bilotaitė turi dėti pareiškimus ant stalo.

Lauris

Lauris portretas
Pilna tokių alhašu stribu

Kostas

Kostas  portretas
galimai to milicionero vardas Egis
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių