Quantcast

Policija nebeieškos, kas nupjovė ruoniui galvą

Prieš mėnesį Karklės paplūdimyje rastos ruonio galvos detektyvas – baigtas. Klaipėdos rajono policijos komisariatas nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Nupjautą ruonio galvą tyrinėjo veterinarijos ekspertas ir pateikė išvadą, jog gyvūno kūnas atidalytas, kai ruonis jau buvo nugaišęs.

"Pagal rastą galvą niekas nepasakys, kokios stadijos buvo gyvūnas, kai nugaišo. Tikėtina, kad jis tuo metu jau buvo negyvas, kai jam buvo atidalyta galva. Ekspertams reikėtų kūno, kad būtų galima pateikti tikslius duomenis", – aiškino Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

Vis dėlto Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai apklausė Pajūrio regioninio parko direkcijos darbuotojus, pranešusius apie kraupų radinį.

Mėginta informacijos ieškoti ir tarp žvejų, kurie galbūt matė ar galėtų ką nors žinoti apie šį sukrečiantį atsitikimą.

Kol kas mes nieko negalime įrodyti.

"Ikiteisminis tyrams pradedamas tuomet, kai įtariamas žiaurus elgesys su gyvūnu. Kol kas mes nieko negalime įrodyti. Nėra duomenų, kad ruonis buvo dorotas. Mes nežinome, ar tas gyvūnas pateko į tokią padėtį dar būdamas gyvas. Bet tai nereiškia, kad toks žiaurus susidorojimas gali būti toleruojamas. Įvykis užfiksuotas, situaciją mes sekame, tikimės, kad šio incidento viešinimas atliks prevencinį vaidmenį", – tikino R.Stasiulaitienė.

Pajūrio regioninio parko direkcijos darbuotojai skaičiuoja, jog per metus Lietuvos pajūryje randama apie 40 nudobtų ruonių.

Aplinkosaugininkai įtaria, jog taip su šiais gyvūnais elgiasi žvejai.

Randama ne tik nušautų, uždaužytų, bet ir subadytų ruonių.

Į Raudonąją knygą įrašytus gyvūnus saugo valstybė, tačiau pasitaiko metų, kai per mėnesį nudobiami 25 ruoniai.

Iki šiol nė vienas su ruoniu susidorojęs asmuo nebuvo įkliuvęs.

"Niekas čia nepaliko šio reikalo, esą formaliai tik surašė protokolą. Ne ne, buvo apklausta nemažai specialistų, pasiaiškinta, kokie žvejai reziduoja tam tikrose situacijose, surinkta medžiaga", – pažymėjo R.Stasiulaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinovė

Žinovė portretas
Cha , mėsos kombinate nurėžia galvas kasdien , o policija netiria .

...

... portretas
Pilnas turgus vištų be galvų... o dar triušiai...

Vytautas

Vytautas portretas
Kokią dieną rastas,nes aš vaikštinėdamas pakrante radau ruonį su perdurtu šonu,buvau pranešęs jūrų muziejui,nebent tai kitas atvejis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių