Quantcast

Po smūgio į duobę Neringos kelyje – ieškinys teismui

Neringos kelyje savaitgalį net dviejų automobilių savininkai patyrė nuostolių. Keliautojai pateko į tokio dydžio kelio duobes, kad abi mašinas teko remontuoti.

Pajuto smarkų smūgį

Klaipėdiečių šeima, sekmadienį važiavusi iš Nidos atgal į uostamiestį, nebegali naudotis automobiliu. Jį į autoservisą teko gabenti specialia technika.

„Kelyje Nida–Klaipėda, netoli posūkio į Naująją perkėlą, po ratais pajutau labai smarkų smūgį. Ne juokais išsigandome. Sumontuoti davikliai ėmė rodyti, kad padangose trūksta slėgio“, – pasakojo nukentėjęs vairuotojas.

Savo BMW automobiliu vyras vargais negalais dar nuriedėjo iki kelto.

„Negi paliksi mašiną miškuose? Su visais daiktais? Kas iš jos liks po nakties? Važiavome, kiek dar galėjome. Pirmadienį mašiną iš automobilių stovėjimo aikštelės paėmė specialus transportas. Laimei, mano draudime numatyta tokia paslauga, po eismo įvykio galima tikėtis pagalbos kelyje“, – pasakojo vyras.

Pavojus: o štai tokį vaizdą užfiksavo kiti keliautojai, patekę į duobę. (Skaitytojo nuotr.)

Duobės – po vandeniu

Automobilis į kelio duobę pataikė dešine puse, todėl sprogo abi dešinės pusės padangos.

„Kelias ten siauras, mestis į priešpriešinę juostą negali, ten nuolat – automobiliai. Sekmadienį lijo, duobės pilnos vandens, net ir norėdamas nenuspėsi, kurioje baloje gali būti tokio dydžio duobė, kad dvi padangas susprogdintų“, – piktinosi klaipėdietis.

Vyras iškvietė policijos patrulius, šie užfiksavo įvykį.

„Ketinu kreiptis į teismą, turime teisininkus. Aišku, pirmiausia mašiną patikrins autoservise, tuomet žinosiu, kokie nuostoliai. Mano mašina nėra nauja, bet į Nidą žmonės važiuoja ir prabangiais automobiliais. Kokius nuostolius jie patirtų? Koks nors senas ir nedidelis automobilis pusiau būtų lūžęs. Patikėkite, smūgis buvo toks, kad išsigandome“, – sakė vyras.

Klaipėdiečio istorija sulaukė internautų dėmesio. Feisbuko vartotojai, išvydę nuotraukas su sprogusiomis padangomis, dėl patirtų nuostolių ėmė raginti žmogų kreiptis į teismą.

Žalos – į kelininkus

Paaiškėjo, kad vis dėlto atsakovu šioje istorijoje būtų ne Nidos ar Klaipėdos savivaldybės, o kelius prižiūrinti valstybės įmonė.

„Jei tai nutiko prieš žiedą, netoli švieslentės, kurioje skelbiama informacija apie keltus, ta vieta priklauso mums. Kelio valdytoja yra Lietuvos automobilių kelių direkcija, tačiau kelio prižiūrėtojai esame mes – valstybės įmonė „Kelių priežiūra“, – paaiškino šios įmonės Vakarų regiono vadovas Algminas Šmitas.

Anot jo, įmonei priskirtas kelias yra inspektuojamas kas penkias dienas.

„Kiekvienu ruožu važiuojama ir patikrinama. Kai tik gauname žinią, kad yra tokia situacija, visada važiuojame ir sutvarkome. Lijo, galėjo ir nesimatyti, kad po vandeniu yra duobė. Pranešimas dėl duobės buvo gautas sekmadienį vėlai vakare, apie 22 val. Kadangi pirmadienį jau buvo suplanuota vykti į Neringą, budintis meistras priėmė sprendimą darbus atlikti pirmadienį ryte. Duobė jau suremontuota“, – patikino A.Šmitas.

Tai ne pirma tokia avarija, nutikusi šiame kelyje. Pernai gruodį tarp Juodkrantės ir Pervalkos į duobę pataikęs mašinos ratas skilo, naktį poilsiautojams kurorte teko ieškoti suvirintojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neringos

neringos  portretas
meras, aš manau, ne bukas, o gudrašiknis mudakas...

kur surenkami pinigai nueina?

kur surenkami pinigai nueina? portretas
Kelias Klaipėda-Nida tai Lietuvos gėda. Teko vežti svečius iš užsienio į Nidą ir patirti ne pasididžiavimą gražia gamta, o patirti gėdą dėl labai neligaus ir duobėto kelio.

Taigi

Taigi portretas
Pagrindas- reikėjo važiuoti leistinu greičiu, o ne "britvos" režimu.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių