Quantcast

Po klaikaus teroro – atleidimas

Vos išlikusi gyva, patyrusi sunkiai suvokiamus kankinimus, pažeminimą ir sugyventinio terorą, klaipėdietė linkusi atleisti buvusiam širdies draugui. Ji įsitikinusi, kad jam reikia specialistų pagalbos.

Nori būti tiriamas

Klaipėdos apygardos teisme vakar buvo nagrinėjama neeilinė byla.

Septynis kartus anksčiau teistas 34 metų Denisas Mikulinas kaltinamas pasipriešinęs pareigūnui, sužalojęs šeimos narį, sukėlęs skausmą sugyventinės vaikui ir jos draugei, smurtaudamas atėmęs laisvę keliems žmonėms bei pasikėsinęs nužudyti moterį, su kuria gyveno.

Teismo posėdis prasidėjo kaltinamojo pareiškimu, kad jis neprisimena įvykio, dėl kurio yra kaltinamas, aplinkybių, ir prašė ištirti jo psichinę sveikatą.

To paties prašė ir vyro gynėjas, primindamas, kad ir nugabentas į areštinę kaltinamasis elgėsi neadekvačiai.

Paprašyta papasakoti, kas atsitiko šiemet kovo 25–29 d., buvusi teisiamojo sugyventinė tikino, kad jai vis dar sunku ir skaudu apie tai kalbėti, o juo labiau pasakoti.

Teisėjų kolegijos pirmininkas perskaitė moters pasakojimą policininkams.

Ji buvo apklausiama ligoninėje praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo ištraukta iš mirties nagų.

Pakvietė į gimtadienį

Šešerius metus gyvenusi su daug kartų teistu vyru nukentėjusioji liudijo, kad už grotų praleisti metai padarė gilų įspaudą jo psichikoje, vyras buvo kitoks nei visi, nemokėjo gyventi laisvėje, nemokėjo vertinti žmonių bendravimo. Nors blaivus buvo geras, išgėręs darydavosi piktas ir agresyvus.

Kelis mėnesius prieš siaubingus įvykius D.Mikulinas praleido užsienyje. Sugyventinė pakvietė jį atvažiuoti ir drauge atšvęsti jos gimtadienį.

Pora atšventė gimimo dieną, vyras padovanojo sukaktuvininkei papuošalų ir 500 eurų.

Po gimtadienio gyvenimas ėmė tekėti sena vaga – moteris vėl ėjo į darbą, jos sūnus – į mokyklą. D.Mikulinas likdavo sugyventinės išsinuomotame vieno kambario bute.

Kaltino neištikimybe

Po kelių dienų, kovo 25-osios, penktadienio, vakarą prasidėjo D.Mikulino surengta egzekucija.

Pirmiausia įkaušęs vyras ėmė priekaištauti sugyventinei, esą ji neištikima, naršė jos telefone, priekaištavo dėl telefonų knygelėje rastų vyrų vardų, tikrino banko sąskaitos išrašus, vertė kartu girtauti ir net rūkyti kanapes, fotografavo ją tai darančią.

Kai šeštadienį ryte sugyventinė susiruošė į darbą, sugyventinis jos neišleido, kalba sukosi apie būtinybę moteriai dirbti, nes reikia pinigų.

Vyras vis labiau niršo, padegė padovanotas 50 eurų kupiūras, koneveikė draugę, neleido išeiti iš namų, mušė ir spardė.

Kai iš mokyklos grįžo sūnus, D.Mikulinas atėmė iš sugyventinės ir jos vaiko raktus, telefonus.

Girtaudamas vyras vis labiau svaigo, bet nenustojo terorizuoti namiškių. Kai vaikas pabandė apginti mamą, kliuvo ir jam, vyras spyrė paaugliui į veidą ir sukruvino lūpą.

Kaltintojas: prokuroras A.Saunorius paprašė pripažinti šį asmenį kaltu ir įkalinti jį penkiolikai metų. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Surišo sugyventinę ir jos vaiką

Naktį, kai ėmė imti miegas, jis virvėmis surišo sugyventinės ir jos vaiko rankas prie savųjų, raktus užsimovė ant piršto ir taip užsitikrino, kad nė vienas nepaspruks iš namų.

D.Mikulino galvoje brendo siaubingas planas. Iš sugyventinės telefono jis parašė žinutę jos draugei, kuri jau kuris laikas gyveno tame pačiame bute. Apsimetęs drauge, jis paprašė skubiai ateiti, neva reikalinga pagalba kažką pakelti ar išnešti.

Kai moteris atėjo, suprato, kad buvo apgauta. Jos bičiulė buvo sumušta, drebėjo iš nuovargio ir baimės.

Vyras atėmė ir viešnios raktus bei telefoną. Veikiausiai D.Mikulinas norėjo, kad niekas nebegalėtų atrakinti buto durų iš lauko.

Nors ką tik atėjusi moteris bandė raminti draugės sugyventinį, netrukus ir pati tapo jo auka.

Prigąsdinta ji buvo priversta eiti į parduotuvę parnešti dar alkoholio ir rūkalų. Tąkart ji nepasinaudojo galimybe pranešti apie siaubingą situaciją draugės namuose, grįžo, kaip liepta, ir toliau leidosi bauginama, niekinama ir mušama.

Moteris buvo be sąmonės, peilio ašmenys pasiekė jos širdį. Tik dėl medikų profesionalumo ji išliko gyva.

Policiją iškvietė mama

Tuo metu vyras vis labiau terorizavo sugyventinę, pjaustė jos rankas peiliu, seksualiai ją išnaudojo, mušė ir baugino.

Dar daugiau alkoholio jam pristatydavo taksistai, sugyventinės sūnus buvo verčiamas šiuos pirkinius atnešti į butą. D.Mikulinas laikė rankose du peilius.

Vaikas baiminosi ne tik dėl savo, bet ir dėl mamos gyvybės, todėl nepaprašė pagalbos.

Kai dar po dienos vyras vėl pasiuntė sugyventinės draugę į parduotuvę, ji nebegrįžo. Teisme pasakojo iškvietusi policiją, bet jos skambučio pareigūnai vėliau neaptiko.

Egzekucija vieno kambario bute pietinėje miesto pusėje truko iki antradienio, kovo 29-osios.

D.Mikulino sugyventinė slėpė nuo savo mamos ir sesers, kad vėl bendrauja su daug kartų teistu vyru, artimiausi žmonės suprato, jog šis žmogus – pavojingas, ir reikalavo nutraukti su juo bet kokius santykius.

Giminaitės skambino telefonu, bet nei moteris, nei jos sūnus neatsiliepė, berniukas nepasirodė ir mokykloje.

Antradienį aukos mama kreipėsi į policiją ir pranešė apie dukros ir anūko dingimą. Ji pati palydėjo policininkus iki dukros nuomojamo buto.

Badė į krūtinę ir kaklą

Per durų akutę pamatęs policininką D.Mikulinas durų neatidarė, liepė tylėti ir prigrasino bute įkalintai moteriai ir jos sūnui nekviesti pagalbos.

Kai jis pamatė, kad prie lango priartėjo ugniagesių kopėčios, sugyventinę ir jos vaiką nusivedė į vonią. Abu suguldė ant grindų ir užgulė moterį.

Tuo metu pro langą įlipo policininkas. Jį pasitiko šeimininkų kovinės veislės šuo. Pareigūnui teko papurkšti gyvūnui ašarinių dujų.

Butas atrodė kaip po vėtros: mėtėsi sudaužyti buteliai, lova sukruvinta ir subadyta peiliu, daiktai išmėtyti.

Pareigūnas neiškart suprato, kad bute yra ne vienas. Tik pažvelgęs pro praviras vonios duris pamatė ant grindų tris siluetus.

Policininkas atrakino buto duris, įleido kolegę ir grįžo prie vonios. Tuo metu iš jos paspruko paauglys. Jis girdėjo ir matė, kaip D.Mikulinas ištarė jo mamai, kad jiedu susitiks kitame gyvenime, ir ėmė badyti jai krūtinę ir kaklą.

D.Mikulinas bandė pulti policininką su peiliu rankoje, bet ašarinės dujos jį sustabdė. Surakintas antrankiais įtariamasis buvo išgabentas į areštinę.

Išgyveno tik per plauką

Moteris buvo be sąmonės, peilio ašmenys pasiekė jos širdį.

Tik dėl medikų profesionalumo ji išliko gyva.

Teisme paklausta, ar dar jaučia sužalojimo pasekmes, ji pripažino, kad sveikata nėra gera, bet kalbos apie tai nieko nepakeis.

Teisėjams ji sakė, kad atleidžia kaltininkui, nors pamiršti patirto siaubo niekada negalės.

Pagijusi ji dar lankė D.Mikuliną areštinėje, o po pokalbio su juo suprato, kad drauge būti nebegalės.

Vakar valstybės kaltinimą palaikęs prokuroras Arūnas Saunorius paprašė pripažinti šį asmenį kaltu ir įkalinti jį 15-ai metų.

Neužmirštos ir ankstesnės jo nuodėmės, tarp kurių būta ir žaginimo bei kitų smurtinių nusikaltimų.

Gavęs progą pasisakyti paskutinį kartą, teisiamasis atsiprašė nukentėjusiųjų.

Ką nuspręs teismas, paaiškės lapkričio gale.


Šiame straipsnyje: Denisas Mikulinassmurtavo prieš sugyventinęteroraspagalba moterimsteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tukas

tukas portretas
Na tokias barakudas gydyti tik už jų apmokamas paslaugas arba palikti sadistui smagintis

To moterys keistas sutverimas

To moterys keistas sutverimas portretas
Jei tau ragus moteris istate,nes apacioj nieko kieto neturi,tai nespresk apie moteris ir vyrus savo patirtimi.Tik izeidus durnius daro tokias isvadas.

Lauriui

Lauriui portretas
Na dziaugiuosi kad susitarei su mesininkais...tau visai neblogai ir gaidzio
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių