Quantcast

Po karstymosi medžiuose – mirtis: jaunuolio žūtį pramogų parke lėmė neapdairumas

  • Teksto dydis:

Išsiaiškinus visas su jaunuolio žūtimi Klaipėdos pramogų parke susijusias aplinkybes, šiandien Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Prialgauskienė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, rugpjūčio 15 dienos popietę greitosios medicinos pagalbos darbuotojai gavo pranešimą, kad Klaipėdos pramogų parke iš šešių metrų aukščio nukrito vyras.

Atvykę į įvykio vietą medikai rado ant žemės gulintį jaunuolį. Deja, po kelių dienų jaunas žmogus mirė nuo patirtų sunkių sužalojimų. Nedelsiant po įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas žmogaus žūties aplinkybėms ištirti.

Įvertinus visus tyrimo metu gautus duomenis nustatyta, kad nusikalstama veika šiuo atveju padaryta nebuvo, todėl ikiteisminis tyrimas yra nutrauktinas.

Tyrimo metu buvo gauti duomenys apie naudojamą pramogoms įrangą, saugumo reikalavimų tvarką, apklausti įvykį matę liudytojai bei pramogų parko darbuotojai, peržiūrėti ir atidžiai ištirti parko teritorijoje esančių vaizdo kamerų įrašai bei kiti tyrimui reikšmingi duomenys.

Nustatyta, kad parko lankytojams išduodama įranga yra techniškai tvarkinga, prieš pramogą visi lankytojai privalomai supažindinami su saugaus elgesio taisyklėmis, kiekvienam parodoma, kaip tinkamai ir saugiai naudotis suteikiama įranga. Po žodinio-demonstracinio instruktažo lankytojas parašu patvirtina, kad suteikta informacija jam aiški ir suprantama. Ir tik tuomet leidžiama pradėti eiti pramogų parke esančia laipiojimo trasa.

Žmogaus saugumas laipiojimo trasoje metu užtikrinamas specialiais lynais su karabinais, kurie tvirtinami prie trasa judančio žmogaus. Tokių lynų vienam einančiajam yra skiriami trys – tam, kad kol jis perkėlinės lynus keičiantis trasos etapams, jis būtų prisitvirtinęs bent prie vieno iš jų. Nelaimė įvyko tuomet, kai nukentėjusysis nebuvo prisisegęs nei vieno saugos lyno ir prarado pusiausvyrą.

Įvertinus visus tyrimo metu gautus duomenis nustatyta, kad nusikalstama veika šiuo atveju padaryta nebuvo, todėl ikiteisminis tyrimas yra nutrauktinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
buvau su vaiku tam parke kaip tik prieš nelaimę, tragedija kaip dirba ten "instruktoriai", vaikui reikėjo pagalbos, irgi buvo atsidūręs pavojingoje situacijoe, tai vos ne vos prisiprašiau, kad dirbantis ponas nuo feisbuko nuliptų, toks jau nepatenkintas atėjo, iš pradžių pasiūlė problemą spręsti pačiai, vos ne maldauti reikėjo princo, sakiau nx, į tokią skylę daugiau nei aš nei mano vaikai kojos nekelsim

?!

?! portretas
JIE VISADA NEKALTI, NUSIPLAUNA, NES YRA KAS PADEDA, MIESTO VALDZIA IR POLICIJA, PER TUOS METUS BUVO SUZALOTAS NE VIENAS VAIKINAS, IR VISADA ISLIPDAVO SAUSI, ALE NEKALTI, BORDAKAS!!! DAR I SEIMA LENDA, MAZAI DAR NELAIMIU IR SAKUSMO PRIDARES ZMONEMS! GAILA SEIMOS IR VAIKINO.

Nenustebusi

Nenustebusi portretas
Kitaip ir būti negalėjo, jog didžiausia neteisybė Klaipėdos teisinėje sistemoje.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių