Quantcast

Po apsilankymo vienoje Klaipėdos vaikų žaidimų aikštelėje – trauma: mažametė atsidūrė ligoninėje

Vienos mažametės klaipėdietės vakarojimas vaikų žaidimų aikštelėje baigėsi ligoninės priimamajame. Mažylė nuslydo nuo karstyklės tiesiai į duobę ir susižeidė į aštrų jos kampą.

Po žaidimų – į ligoninę

Nelaimė nutiko Statybininkų prospekto rajone, kur neseniai buvo įrengta nauja žaidimų aikštelė.

„Vaikų aikštelės danga labai pažeista, vaikams labai nesaugu, dažnai susižeidžia bežaisdami. Ketvirtadienio vakarą mano vaikas nukrito nuo karstyklės tiesiai į duobę, kur atviri, aštriais kampais akmenys. Vaikui teko vykti į ligoninės priėmimo skyrių, žaizdą teko suklijuoti“, – tokį įrašą savivaldybės tinklalapyje paliko nukentėjusios mažylės mama.

Šią aikštelę vaikai aktyviai lanko, tad mama pastebėjo, jog aikštelės danga kai kuriose vietose yra nusidėvėjusi iki cemento.

Rangovas pažadėjo kuo skubiau imtis remonto, kad įrenginiai nekeltų pavojaus mažamečiams.

„Labai prašau skubiai sureaguoti ir išspręsti šią problemą“, – prašė klaipėdietė.

Sūpynės byra akyse

Paaiškėjo, kad ši aikštelė vis dar nėra perduota valdyti Klaipėdos savivaldybei.

Savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė patikino, kad aikštelę įrengę rangovai jau ne kartą buvo perspėti kuo skubiau tvarkyti broką.

„Ši aikštelė iki šiol nėra perduota mūsų skyriui priežiūrai. Mūsų žiniomis, už ją atsakingas Miesto tvarkymo skyrius, ir jie ne kartą buvo įpareigoję rangovus pašalinti dangos defektus“, – situaciją paaiškino skyriaus vedėja.

Aptvėrė: Bangų gatvėje neseniai įrengta vaikų žaidimų aikštelė taip pat byra akyse – rangovai įrenginį apsuko „stop“ juosta. (Klaipėdos savivaldybės nuotr.)

Dar vieno skundo savivaldybė sulaukė dėl vaikų žaidimų aikštelės Bangų gatvėje.

Gyventojai nurodė, kad naujoje aikštelėje prie Kultūros fabriko, Bastionų gatvėje, reikia paremontuoti du įrenginius

„Nutrūkusi sūpynių grandinė. Taip pat labai sunkiai sukasi ir pakrypęs „suktukas“ – apvalios sūpynės“, – pastebėjo vietiniai.

Remontuos guolius

Statinių administravimo skyriaus vedėja D.Gerasimovienė patikino, kad informaciją apie nesaugų įrenginį vaikų žaidimų aikštelėje savivaldybės administracija gavo rugpjūčio 5 d.

„Buvo informuotas rangovas, kad kaip įmanoma greičiau sutvarkytų ir aptvertų įrenginį „stop“ juosta. Rangovas apžiūrėjo įrenginį ir aptvėrė. Jis paaiškino, kad įrenginys sukasi ant metalinės ašies, ant kurios yra du guoliai. Kadangi guolis yra subyrėjęs, ašis ir visas įrenginys sukasi krypuodamas į šonus. Todėl reikia įrenginį iškelti, nustatyti, kokie reikalingi guoliai, ir tik tada remontuoti. Kai įrenginys sukasi, kai kur susidaro pavojingi tarpai. Dėl sūpynių papildomai informuosime rangovą“, – paaiškino D.Gerasimovienė.

Rangovas pažadėjo kuo skubiau imtis remonto, kad įrenginiai nekeltų pavojaus mažamečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tevas

Tevas portretas
Jau praėjo daug laiko bet niekas nesiima jokiu veksmu aikšteleje toliau sekmingai zalojasi vaikai. Savivaldybė turbur laukia rimtos nelaimės.

kiauri tėvai

kiauri tėvai portretas
Pirmiausia super tėvai tokie lengvai buki. Reikia prižiūrėt tokius vaikus. Antra vaikai karstos ne tik aikštelėse su pagalvėm. Miškas, laukai medžiai. Super tėvai lengvai kiaurom galvom

Klaipėda sensta

Klaipėda sensta portretas
kiemai Klaipėdos mieste klaikūs,ypač pietinėje dalyje,vaikams nėra kur žaisti,jeigu kas likę iš sovietinių laikų,tai sulūžę ,pavojingi, sovietiniais laikais būdavo ir smėlio dėžės ir sūpynės ir nučiuožti kalneliai,o dabar viskas kaip čigonų kvartale,savivaldybė dar centre pasipudruoja,kad prieš svečius nebūtų gėda,o pakrasčiai apleisti,gerai jeigu dar namų bendrijų pirmininkai energingesni,ką nors nuveikia,bet ir jiems nesinori nieko daryti,,visi kažko laukia,turbūt pasaulio pabaigos
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių