Quantcast

Pliažuose – ne tik malonumai

Poilsis prie Baltijos jūros vienus džiugina, o kitus privertė patirti neigiamų emocijų. Vos prasidėjus kalendorinei vasarai, incidentų paplūdimiuose neišvengta.

Griebė už kaklo

Anot Palangos gelbėjimo stoties vadovo Jono Pirožniko, kurorte besikaitinančios damos jau skundėsi vyrais, kurie braunasi į jų valdas arba stebi nuogales nuo pliažų ribos.

O vienai moteriai poilsis paplūdimyje apkarto. Neseniai į akistatą su agresyviai nusiteikusiu apsinuoginusiu vyru Smiltynės paplūdimyje pakliuvo klaipėdietė Lina.

Jauna moteris pasakojo, jog netoli vietos, kur ji deginosi, įsitaisė pusamžis vyriškis.

Klaipėdietė prisiminė, jog nepažįstamasis priėjo, ėmė ją kalbinti, pasakojo, jog yra vedęs, turi vaikų. Netrukus jo elgesys pasikeitė.

Vyriškis bandė paliesti moters ranką, o jai paprašius nesiartinti, griebė už kaklo.

"Supratau, kad šaukti nėra prasmės. Niekas neišgirs, kadangi žmonių arti nebuvo. Nežinau, iš kur turėjau tiek vidinės stiprybės, bet susiėmiau. Pažvelgiau vyrui į akis ir paklausiau, ar geriau pasijuto privertęs mane išsigąsti", – teigė klaipėdietė Lina.

Pamatęs, kad mergina nepuolė šaukti ir verkti, jis liovėsi.

"Čiupau daiktus, šokau ant dviračio ir numyniau namo. Nepamenu, kaip tąkart grįžau, tačiau buvo tikrai baisu", – tikino mergina.

Nusižiūrėdavo atokiose vietose

Panašių išpuolių būta ir anksčiau. Dar užpernai uostamiestį apskriejo žinia apie Smiltynės moterų paplūdimyje siautėjusį vyrą, kuris ne tik gąsdino moteris, bet ir smurtavo.

Iškrypėlio taikiklyje atsidūrusių moterų liudijimai sutapo.

Aukas iškrypėlis nusižiūrėdavo atokesnėse paplūdimio vietose. Prisėlinęs prie vienos moters užpuolikas griebė ją už kaklo.

Tą kartą auka atsipirko išgąsčiu, sužalojimų nepatyrė. Įbauginęs auką iškrypėlis paspruko.

Kitai poilsiautojai pasisekė kur kas mažiau, pykčio apakintas užpuolikas sužeidė jai koją, tempė už plaukų ir galiausiai taip pat pabėgo.

Močiutei kvietė greitąją

Giruliuose savaitės viduryje laukta greitosios medicinos pagalbos ekipažo. Dar nepasiekusiai paplūdimio 1931 m. gimusiai moteriai pasidarė silpna, ji pradėjo alpti.

Gelbėtojai pirmi ėmė ją gaivinti ir iškvietė medikus. Matyt, moters organizmas nepakėlė kaitros.

Jūros vanduo vis dar šaltokas maudynėms. Tik Palangoje seklesnėse vietose ir arčiau paviršiaus jūra įšilo iki 17 laipsnių.

Klaipėdos paplūdimiuose arčiau kranto vandens temperatūra laikosi apie 15–16 laipsnių, giliau vanduo – stingdančiai šaltas.

"Stebimės, kaip ilgai  žmonės guli saulėje. Daugelio organizmai dar nepriprato prie aktyvios saulės. Kai pamatome perdėm įraudusį poilsiautoją, skubame įspėti, kad jis kelia pavojų savo sveikatai. Patariame dėvėti kepuraites, teptis apsauginiu kremu. Prie pliažų šių priemonių verslininkai dar neparduoda", – kalbėjo Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki.

Vagys vėl tyko rankinių

Ketvirtadienį pajūryje būta nemalonumų, vienai moteriai vagis nugvelbė rankinę. Moteris apie tai pranešė gelbėtojams, tačiau miesto kriminalinių įvykių suvestinėje žinios apie tai nebuvo.

Gali būti, kad nukentėjusioji į policininkus nesikreipė.

Daug metų iš eilės būtent moterys netekdavo savo daiktų, kai palikdavo juos be priežiūros kopose.

Ne kartą įtarinėta, kad tai daro vaikų gauja. Jie sugeba itin greitai pabėgti, be to, aplinkiniai į juos mažiau kreipia dėmesį.

Klaipėdos policijos duomenimis, kiek anksčiau šiemet buvo užregistruotas atvejis, kai Melnragės paplūdimyje poilsiautoją užpuolė ir sumušė nepažįstamas vyriškis.

Įvykiui ištirti buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurate

Jurate  portretas
Kad sunys maudosi toje pat juroje kur zmones tai cia nechigieniska .

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Saule matomai daro savo poveiki,ant kiek reikia buti nuplysusiai kad skustis jog kazkas stebi nuo ribos,ar vaiksto.debiliski vienlyciai pliazai traukia matomai atitinkamo intelekto lankytojas :)

pederastinis bordelis lietuvoj

pederastinis  bordelis lietuvoj portretas
sovietiniais laikais tokiu dalyku nebudavo.....o jei pasitaikydavo kaip mat cypej atsidurdavo ....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių