Quantcast

Pensininkai pėsčiųjų takuose laužė kaulus

Uostamiestyje ketvirtadienį pasipylė traumos. Pėstieji griuvo dėl slidžios dangos takuose ir patyrė sumušimus ar net kaulų lūžius. Pasak greitosios pagalbos medikų, tokių iškvietimų buvo visoje apskrityje ir pakankamai daug.

Nesulaukė jokių nusiskundimų

Daugiausia dėl slidžių pėsčiųjų takų nukentėjo vyresnio amžiaus klaipėdiečiai. Medikų teigimu, po griuvimo dauguma atsipirko sumušimais, tačiau pasitaikė atvejų, kai lūžo rankų ar kojų kaulai.

Uostamiesčio viešąsias erdves, šaligatvius, pėsčiųjų takus prižiūrinčios įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, negirdėjęs, kad būtų kilę kažkokių problemų, nesulaukta jokių nusiskundimų.

„Ketvirtadienio rytą barstėme gatves. Apie 7 val. prasidėjo lijundra. Puolėme barstyti šaligatvių, pėsčiųjų takų. Tą buvome padarę ir iš vakaro. Tačiau ir tai ne visur reikėjo. Kai kurie šaligatviai, pėsčiųjų takai nebuvo slidūs“, – tvirtino vadovas.

Neaišku, kieno takas

Pasak G.Valašino, reikia žinoti tikslią vietą, kur įvyko nelaimė. Tada būtų galima išsiaiškinti, kas prižiūri tą teritoriją.

„Takų yra mieste įvairiausių. Mes ne visus juos prižiūrime. Pradedame nuo išėjimo iš laiptinės, tada esantys kieme, namo automobilių stovėjimo aikštelės, tad išeini į bendro naudojimo teritorijas, kurias prižiūrime mes, tačiau taip pat ne visur. Kai kurios įstaigos: darželiai, mokyklos, gydymo įstaigos, įmonės – pačios prižiūri takus, esančius šalia. Nežinant tikslios vietos, kur įvyko nelaimė, neįmanoma pasakyti, kas prižiūri tą taką“, – pasakojo direktorius.

G.Valašino teigimu, paprastai lemtingas būna pirmas žingsnis: „Išeini ramiai ryte iš laiptinės. Tamsu, lietutis krenta, drąsiai dedi žingsnį, o yra slidu ir griūvi, patiri traumą. Žmogus iš pradžių nepajaučia, kad lyja lietus ir šąla“, – atkreipė dėmesį vadovas.

Barstė tik 3 dienas

Šio žiemos sezono, kuris oficialiai startavo lapkričio 1-ąją, metu prižiūrėtojas viešąsias erdves, šaligatvius, pėsčiųjų takus barstė tris dienas.

„Šią savaitę buvo porą dienų, kai 4 val. dar vyravo laipsnis šilumos, o 4.30–5 val. jau tiek pat šalčio. Tada puoli barstyti, tačiau buvo, kad reikėjo ne visas vietas. Naktį iš pirmadienio į antradienį centrinė dalis buvo sausa. Šiaurinėje dalyje bėrėme tik Tauralaukio takus, Kretingos gatvės šaligatvius. O Kauno gatvės pietų link teko barstyti visus takus. Pabarstėme net dviračių, kurie įrengti parke“, – pasakojo vadovas.

Penktadienį įmonė neplanuoja barstyti takų ir šaligatvių. Vyrauja pakankamai aukšta, kaip tokiam metų laikui, teigiama temperatūra. Pagal prognozes naktį neturėtų nukristi žemiau nulio.

G.Valašinas pasakojo, kad vyraujant tokiems permainingiems orams, darbas yra truputį chaotiškas.

„Paryčiais būna laipsnis šilumos ir sunku pasakyti, kaip keisis. Kils iki 2–3 laipsnių šilumos ar nukris žemiau nulio. Tokie orai yra patys pavojingiausi. Tai šyla, tai šąla. Be to, skirtingai tampa slidžios ir skirtingos dangos. Vienaip šąla akmenys, kitaip betoninės trinkelės, dar kitaip – klinkerio danga“, – komentavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių