Quantcast

Pasipelnyti iš kontrabandinių rūkalų klaipėdiečiui nepavyko

  • Teksto dydis:

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai netoli Lietuvos-Lenkijos sienos sulaikė komercinį lengvąjį automobilį „Peugeot Expert“, kurio dugne įrengtose slėptuvėse aptiko daugiau kaip 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Vasario 26 d. mobiliosios grupės pareigūnai, patruliuodami kelyje A5 Kaunas−Marijampolė−Suvalkai, sustabdė patikrinti komercinį lengvąjį automobilį „Peugeot Expert“. Automobilį vairavo klaipėdietis A. V. Turėdami informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, muitininkai vyriškio automobilį patikrino mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Gavus rentgenogramą paaiškėjo, kad automobilio dugne įrengtos slėptuvės, iš kurių pareigūnai ištraukė 2 tūkst. 130 pakelių (42 tūkst. 600 vnt.) cigarečių „Fest“ ir „NZ“, paženklintų baltarusiškais akcizo ženklais. Aptiktų slėptų cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 5 tūkst. 300 eurų.

Pasipelnyti iš kontrabandinių cigarečių piliečiui A. V. nepavyks: muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jam gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių