Quantcast

Pasieniečiai sulaikė tris neleistinoje vietoje sieną su Latvija kirtusius lietuvius

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė sulaikiusi tris lietuvius, kirtusius sieną su Latvija neleistinoje vietoje.

Pažeidėjus Mažeikių rajone sekmadienį sulaikė Palangos pasienio užkardos pareigūnai. Sulaikyti du Telšių rajone gyvenantys vyrai ir viena moteris.

VSAT duomenimis, lietuviai pėsčiomis atvyko prie sienos iš Latvijos pusės ir bandė sieną kirsti kelyje Ežerė–Mažeikiai.

Nors pasieniečiai iš tolo juos įspėjo, kad šioje vietoje sienos perėjimas yra draudžiamas ir kad tai teisėtai galima padaryti kitur, du vyrai ir moteris įspėjimų nepaisė ir vis tiek įėjo į Lietuvos teritoriją.  Čia juos iškart sulaikė VSAT pareigūnai.

Šiuo metu Lietuva dėl koronaviruso keliamos grėsmės yra įvedusi laikiną kontrolę prie Europos Sąjungos vidaus sienų. Sieną su Latvija galima kirsti tik trijose vietose – Saločių–Grenstalės, Būtingės–Rucavos ir Smėlynės–Medumi punktuose.

Už valstybės sienos kirtimą sulaikytiesiems gresia įspėjimai arba baudos nuo 40 iki 90 eurų, už pasieniečių teisėtų nurodymų nevykdymą – baudos nuo 90 iki 140 eurų.

Pažeidėjai taip pat gali sulaukti nuo 60 iki 140 eurų baudos už karantino tvarkos pažeidimą.


Šiame straipsnyje: neteisėtas sienos kirtimasVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
......ir liepė eiti virš 100 km pėstiems iš Rucavos prie Mažeikių į Būtingę. Tai buvo paprasta pagyvenusių latvių šeima kurie nežinojo , kad tas punktas uždarytas.....

Anonimas

Anonimas portretas
Pilietiskas durnius....

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
O jūs tą informaciją skleisdami suderinote su skverneliu? Juk dabar didžiausias jo rūpestis derinti infirmaciją :))), :((((
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių