Quantcast

Pareigūnė: veiksmingiausia negundyti vagių

Visais metų laikais prie įspūdingosios Olando kepurės važiuojantys žmonės rizikuoja savo turtu, kai automobilių salonuose palieka masalą vagims.

Vagystės iš pakelės aikštelių jau prasidėjo, panašu, kad nusikaltėliai jose aukų tyko nuolat. Ketvirtadienį savo „Mitsubishi Colt“ su išdaužtu langu rado vienas vairuotojas, o išvakarėse tokia pat nelaimė ištiko BMW savininką, kuris iš pajūrio grįžo apie 16.30 val.

Abiem atvejais žmonės mašinų salonuose buvo palikę kuprines, o jose buvo pinigų ir vertingų daiktų.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė prisiminė, kad kelerius metus pakelės aikštelėse mašinos buvo saugios. Prieš šią pertrauką 2014 ir 2015 metais šioje vietoje per metus nuo vagių nukentėdavo apie pusšimtis automobilių.

Klaipėdos miesto ir rajono policininkai dešimtmečius aptarinėja, kaip išvaikyti vagis iš poilsiautojų pamėgtų aikštelių. Šiemet R.Stasiulaitienė vėl teiks rajono valdžiai sąrašą vietų, kur reikėtų įrengti vaizdo kameras. Šiame sąraše yra ir pajūrio mašinų aikštelės.

Teigiama, kad kelių policininkai, dirbantys visuose apskrities keliuose, įpareigojami atidžiau pasižvalgyti minėtose vietose.

Pareigūnai ketina lankytis dažniausiai vagių pamėgtose vietose ir raginti žmones mašinose nepalikti vertingų daiktų, teigiama, kad toks prevencinis darbas geriausiai apsaugo nuo vagių. Panašiai raginti žmones įsirengti signalizacijas ar vaizdo kameras ketinama ir priemiesčio kvartaluose, kur dygsta nauji privatūs namai.

„Neseniai vagis vos įėjęs į svetimą namą pamatė į save nukreiptą kamerą ir nieko nepaėmęs išėjo. Tai labai veiksminga. Bet dar veiksmingiau negundyti vagių, nepalikti brangių daiktų nei mašinose nei statomuose namuose“, – tikino policijos komisariato viršininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Turejau reikalu su policijais del vagysciu,kuo jie kaltina tai yra abnormalu,gyne kazkoki "dauna"skraidanti vilniaus centre su yamahos motociklu,na bet kai tau pavagia tai kazkodel tikejimas ju mazeja,.(vo eta nyvieriu),nu i pareiskimu nynada rasat),o paskui ir gauni....Kodel nieks netiki "teistais"ir "durnais",tai taip isiena is ju gali vogti o jie mazdaug tokiais palaikomi...,pabudami fotografais nieko neispesite...,kad Lietuvoj rasantys bk atsakytu tai tikrai nesimato.Prasiplaukit akis blt

Seip

Seip portretas
Policija neturi laiko. Anksciau patruliuodavo po miesta priziuredavo tvarka. O kas dabar sedi po du ekipazus prie naujo zaislo trikoju nebera kada. Lupa detales drasko salonus siaucia vagys kaip gali. Niekam neidomu

Institucijų neįgalumas, apgailėtina

Institucijų neįgalumas, apgailėtina portretas
Turėtu atsakyti tie kas atsakingi už nusiakaltimų neištyrimą ir įsidrasinančius vagis kurie dėl nebaudžiamumo labai jau drąsos įgavo, o komisarai ir komisarės kabinete tik komentuoti ir tegali...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių