Quantcast

Pareigūnai perspėja: neatidarykite durų aferistams

Pareigūnai įspėja apie siautėjančius aferistus. Kol vieni beldžiasi į duris, apsimetę įvairių profesijų atstovais, kiti apgaule išvilioja nemažas pinigų sumas paskambinę telefonu.

Aferistai gali apsimesti socialinės tarnybos darbuotojomis, kurios atvyko neva norėdamos kompensuoti už elektros permoką.

Taip pat gyventojai gali sulaukti "masažisčių", siūlančių nemokamą masažą arba "medicinos sesučių", kurias atsiuntė šeimos gydytojas dėl sveikatos būklės įvertinimo ir vaistų išrašymo.

"Atvykusios apsimetėlės dėl permokos grąžinimo užpildo "prašymą dėl permokos", atvykusios "masažistės" padaro trumpą nugaros masažą, tačiau joms išėjus pastebėsite, jog nebėra sutaupytų ir namie laikomų pinigų. Dažniausiai pas senolius apsilanko romų tautybės moterys", – pranešė pareigūnai.

Taip pat pastebima, kad pastaruoju metu pagausėjo pranešimų apie telefoninių sukčių atakas.

Policija informavo, kad vos per dvi dienas pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo arba neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Skambinantieji prisistato policijos arba bankų darbuotojais, aiškina, neva vykdomas tyrimas dėl sukčiavimo. Patiklūs žmonės atskleidžia savo asmeninius duomenis ir tik po to pastebi, kad iš sąskaitų dingo pinigai.

Pareigūnais apsimetę asmenys gyventojus įtikina, kad namuose laikomi pinigai gali būti netikri, ir žmonės patys atiduoda savo santaupas jų "patikrinti" atėjusiems sukčiams.

Vis dar pavyksta žmones apgauti aiškinant, kad artimas giminaitis neva pateko į bėdą, todėl reikia skubiai pervesti reikalingą pinigų sumą į nurodytą sąskaitą ar atiduoti žmogui, kuris atvyks jų pasiimti.

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" Komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė informavo, kad įtartini asmenys, apsimetę bendrovės darbuotojais, bando patekti į butus neva patikrinti namuose įrengtus skaitiklius.

Paprašius parodyti darbo pažymėjimą, tvirtina, kad jį paliko darbe arba pas kolegą, kuris patikrinimus atlieka kitoje laiptinėje.

"Įspėjame visus gyventojus, kad bendrovės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai, tikrinantys skaitiklius, visada dėvi įmonės logotipais pažymėtą aprangą ir parodo darbo pažymėjimus, o skaitiklių tikrinimo laiką suderina iš anksto", – teigė G. Butkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pol.

Pol. portretas
Bet daug durnių dar yra.Niekada negalima atidaryti durų net kaimynui ,jis gali būti priverstas nueiti ir paskambinti kaimynui, kad duris atidarytų.Yra telefonai,paskambink pirmą ,susitark tada gal ir gal.Ne tarybiniai laikai , laiptinėse negali būti pašalinių žmonių,ir duris negalima bet kam atidaryti.

Klasika

Klasika portretas
Jie visi surašo jūsų pinigus. Po surašymo kiekis gali pasikeisti. Bet visiem reikia kaledų stebuklo. Pasidžiaukime šia visuotinio aferizmo banga. Istatymai čia negalioja.

aš neleidžiu

aš neleidžiu portretas
mane labjausiai nervina tai sektantės. Jaunos, gražios mergos, bet netingi eiti sutemus per butus, o kai kas atsitiks, tai nebus kaltų
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių