Quantcast

Pareigūnai pataria: kaip nepapulti į naujus triukus sumaniusių sukčių žabangas

  • Teksto dydis:

Melagingi skambučiai ar SMS žinutės, kuriose neva bankų darbuotojai prašo pateikti, ar paspaudus atsiųstą nuorodą atnaujinti asmeninę, finansinę ar saugos informaciją, pasak policijos pareigūnų yra gana dažnai pasitaikantis sukčiavimo elektroninėje erdvėje būdas.

Ir praėjusią savaitę į Klaipėdos miesto pareigūnus kreipėsi 1967 m. gimęs vyras, vienu neatsargiu mygtuko spustelėjimu netekęs nemažos sumos. Jis pranešė, kad mobiliuoju telefonu gavo SMS žinutę, kurios siuntėju nurodytas bankas, kuriame yra jo sąskaita. Vos nuspaudęs žinutėje atsiųstą nuorodą, vyras iškart gavo kitą pranešimą – iš jo sąskaitos nuskaičiuoti 910 eurų.

Policijos nuotr.

Klaipėdos apskrities bendruomenės pareigūnai, gavus panašaus pobūdžio žinutę, ar skambutį, pirmiausia rekomenduoja neskubėti vykdyti nurodymų. Patikrinkite informaciją, paieškokite jo neva atstovaujamos organizacijos telefono ir pabandykite su ja susisiekti tiesiogiai. Niekada neatskleiskite savo kortelės PIN kodo, ar elektroninės bankininkystės slaptažodžių – bankas tokios informacijos niekada neprašys. Jei manote, kad sulaukėte melagingo skambučio, ar atsakėte į galimai sukčių atsiųstą žinutę – susisiekite su savo banku, arba skambinkite pagalbos telefonu 112.

Policijos nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Jei žmogelis nesusitvarko kompiuterio, jam tik pareigunas geli padėt.

Anonimas

Anonimas portretas
is kur atsirado tai-- jums baigiasi vindow licenzija --kieno tai darbas be to po 04-16 pasipyle azrtiniu zaidymu nuogu mergu sukauptu litais pinigu reklamos ar negalima tai sustabdyti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių