Quantcast

Klaipėdos policija įspėja: populiariame socialiniame tinkle plinta naujas sukčiavimo būdas

Klaipėdos apskrities policija įspėja apie socaliniame tinkle „Facebook“ plintantį naują sukčiavimo būdą – sukuriamos paskyros, analogiškos jau egzistuojančioms įmonių paskyroms, melagingai skelbiama apie laimėjimus, o gavus banko kortelių duomenis, pasisavinami pinigai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos nusikaltimus elektroninėje erdvėje tiriantys pareigūnai gavo informacijos, kad socialiniame tinkle plinta naujas sukčiavimo būdas.

Policija penktadienį paskelbė nustačiusi, kad socialinėje erdvėje sukuriamos paskyros, vizualiai analogiškos jau egzistuojančioms įmonių ar įstaigų paskyroms.

Jose skelbiama apie neva vykstančias įvairias akcijas ar konkursus, siūloma laimėti įvairių prekių ir paslaugų – poilsinių kelionių, paslaugų ir kt.

Asmenys gauna pranešimus per „Facebook Mesenger“ programėlę, jog neva yra laimėtojai, o kad gautų prizą – turi užsiregistruoti. Atsiunčiamoje registracijos formoje prašoma pateikti vardą, pavardę ir banko kortelės duomenis.

Tai padarius sukčiai nuo kortelės nuskaičiuoja ir pasisavina įvairias sumas.

Klaipėdos apskrities policijoje jau gauti kelių tokiu būdu nukentėjusių asmenų skundai.

„Būkite budrūs, kad netaptumėte sukčių aukomis, o jei nukentėjote – prašome apie tai pranešti telefonu 112 arba per www.epolicija.lt“, – rašoma policijos pranešime.

Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė BNS sakė, kad naudotojai telefonu pranešė apie įvykius telefonu 112, pareiškimų jie nerašė, todėl ikiteisminiai tyrimai ketvirtadienį nebuvo pradėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Straipsnyje rašoma: Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė BNS sakė, kad naudotojai telefonu pranešė apie įvykius telefonu 112, pareiškimų jie nerašė, todėl ikiteisminiai tyrimai ketvirtadienį nebuvo pradėti. Tai policija mato, kad vyksta nusikalstama veikla ir nieko nedaro? Neblokuoja sukčių? Tik stebi ir praneša: saugokitės sukčių. Sukčiai rankas trina: ai čia vis tiek mums nieko nepadarys. Keistas ir liūdnas vaizdelis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių