Quantcast

Pajūryje aliarmas dėl jachtos: marių viduryje lūžo stiebas

Sekmadienį bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs žmogus pranešė grėsmingą žinią apie neva įvykusį sprogimą jachtoje ir laivelio skendimą. Paaiškėjo, kad situacija nebuvo tokia dramatiška, kaip pasirodė iš pirmo žvilgsnio.

Paskambinęs žmogus pranešė, kad plaukiančią į Juodkrantės pusę jachtą ištiko nelaimė, esą ji dega, prieš tai joje įvyko sprogimas, laivelis skęsta.

Pranešimas skambėjo labai grėsmingai, todėl jau po kelių minučių į marias gelbėtojai nuleido valtį su narais.

Tačiau labai greitai Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro atstovai patikslino, kad jachta nedega ir ugniagesių pagalbos nereikia.

Prie jachtos nuplaukė pasieniečių laivas. Tada paaiškėjo, kad kažkoks incidentas jachtoje buvo kilęs, bet liepsną du įgulos nariai užgesino patys.

Jachtos stiebas tikrai buvo nulūžęs, bet laivelis buvo pajėgus plaukti su savo varikliu.

Pasieniečiai palydėjo jachtą į Pilies uostelį.

Žmonės įvykio metu nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Padriku minciu kratinys...

Buriuotojas

Buriuotojas portretas
Žurnalistai rašo, kad rašyti, visiškai nesidomėdami faktais. Vakar uoste įvyko du įvykiai - vienai jachtai dėl techninio gedimo lūžo stiebas (neatlaikė kažkuri rangauto/stiebo dalis, nors vėjo buvo tik apie 5-7 m/s). Kita jachta - dėl nesuprantamų priežasčių - sugalvojo plaukdama su varikliu (be burių) praplaukti pro rytinę Kiaulės Nugaros salos pusę ir, žinoma, netilpo po aukštos įtampos laidais, kuriuos palietė du kartus sukeldama du "sprogimus" bei nusitraukė vieną iš priekinių štagų. Ši jachta turėjo du štagus, tai stiebas liko stovėti, variklis veikė tai jie apsisukę grįžo į jachtklubą.

Fata morgana

Fata morgana portretas
Tai kas ten buvo? Koks "sprogimas"? Gal bulvinius blynus kepė ir aliejus išsiliejo. Dėl ko galėjo lūžti stiebas visiškai nesuprantama. Galėjot parašyti, koks vėjo stiprumas buvo, bangavimas.O gal "sėdo" ant seklumos ir guldė jachtą ant šono naudodami stiebą kaip svertą?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių