Quantcast

PAGD: degusioje Klaipėdos įmonėje pažeidimų nebuvo nustatyta

Po sprogimo degusioje uostamiesčio įmonėje „Klaipėdos mediena“ priešgaisrinės apsaugos pareigūnai pažeidimų nebuvo nustatę, teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Saulius Greičius.

„Pagal nustatytą tvarką, įmonė pati buvo deklaravusi, kad atitinka visus reikalavimus ir po to buvo nuvykęs pareigūnas pertikrinti – visi patikrinimai buvo atlikti, pažeidimų nenustatyta“, – žurnalistams antradienį sakė šalies ugniagesių vadas.

Jis taip pat teigė, kad kol kas gaisro priežasties tiksliai pasakyti negalima, tačiau panašu, kad sutrikimų buvo „technologiniame procese“.

„Šiai dienai mes tikrai negalime teigti, kokia buvo gaisro priežastis, bet tas yra ir viešai skelbiama, kad tai prasidėjo ne nuo gaisro, o gaisras prasidėjo nuo sprogimo, tai labiau tikėtina versija, kad kažkur technologiniame procese įvyko kažkokie sutrikimai, dėl kurių įvyko sprogimas ir po to užsidegė degios medžiagos“, – teigė S. Greičius.

„Priežiūra tame objekte buvo ir kadangi objektas buvo žinomas ir pajėgos išsiųstos tinkamai, tai pakankamai operatyviai, manau, kad pagal tą situaciją gaisras buvo užgesintas“, – pridūrė jis.

Ugniagesiai po gaisro likvidacijos antradienį dar budi gaisravietėje, kad ugnis neįsipliekstų iš naujo dėl stipraus vėjo ir likusių įkaitusių medžiagų.

Pranešimas apie sprogimą ir po jo kilusį gaisrą Liepų gatvėje stovinčiame gamybiniame pastate gautas pirmadienį, 12.39 val.

Po sprogimo sugriuvo biologinio valymo pastatas, kitas maždaug 100 metrų pločio ir 150 metrų ilgio drožlių plokščių gamybos pastatas degė atvira liepsna, jį gesino gausios ugniagesių pajėgos.

Per nelaimę iš pastato evakuoti 28 žmonės, aštuoni išvežti į ligoninę, penki jų paguldyti į reanimacijos skyrių.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis BNS pirmadienio vakarą teigė, kad reanimacijos skyriuje dėl itin stiprių nudegimų du 59-erių pacientai yra sunkios būklės, vienam jų taikomas dirbtinis kvėpavimas.

Teritorija, kurioje yra pastatas, priklauso bendrovei „Vakarų medienos grupė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
Esu dirbęs medžio apdirbimo pramonės įmonėje tai suprantu ten dirbusių žmonių reakciją ,tai viena ,o antra , kas taip žaibo greitumu galėjo nupaveiksluoti ,užfiksuoti tuos ugnies kamuolius kurie per kaminą išsiveržė, niekaip negaliu suprasti , kas taip žaibiškai sugebėjo pasiimti paveikslavimo priemonę ir užfiksuoti liepsnos pliūpsnius .Stebūklingas greitumas, užfiksuoti liepsnos pliūpsnius.Kas tai , ar ne diversija?

goblinas

goblinas portretas
ką čia svarstot,ir taip aišku tai petrovas ir bašyrovas,kas daugiau.

Kaminui

Kaminui portretas
Nebūk bukas kaip kaminas . Sprogus dideliai dulkių koncentracijai , smūgio ir liepsnos banga išėjo per visas esančias angas . Deje jų neužteko , kad sumažinti sprogimo jėgą , tad suiro ir visas pastatas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių