Quantcast

Paauglė palaidojo mįslingai mirusį brolį

Klaipėdiečių dėmesį vis dar kausto likimas vaikino, kurio išvežto į ligoninę beveik prieš savaitę ieškojo ne tik sesuo ir draugai, bet ir policininkai. Trečiadienį pasklido žinia, kad jis neišgyveno, vakar jaunuolis palaidotas.

Diabetu sirgęs ir prastai matęs vaikinas blogai pasijuto sekmadienio naktį būdamas Šventojoje, kur vasarai darbo gavo jo nepilnametė sesuo.

Pavartoti vaistai jaunuolio būklės nepagerino, todėl anksti rytą greitoji medicinos pagalba jį išgabeno į uostamiesčio ligoninę.

Patikinti medikų, kad vaikinas bus paguldytas į ligoninę, sesuo ir draugai jo nelydėjo. Vėliau tą pačią dieną nutrūko su juo ryšys, vaikinas nebeatsiliepė telefonu. Ligoninės personalas informavo, kad vidurdienį jis buvo išleistas.

Vakare pradėję paieškas draugai jaunuolio ieškojo miške šalia ligoninės. Pasirodo, jis buvo netoliese – Serviso gatvėje. Pirmadienį į paieškas įsijungė pareigūnai su tarnybiniais šunimis.

Vaikiną pastebėjo gyventojai ir iškvietė medikus. Jaunuolis vėl atsidūrė ligoninėje, jo būklė buvo prasta.

Birželio 28-osios, trečiadienio, naktį jis mirė. Tai patvirtino Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Tiksli mirties priežastis dar bus tiriama. Vyriausiasis gydytojas teigė, kad susidėjo nemažai faktorių: itin silpna vaikino sveikata, tai, kad jis nesilaikė režimo, be to, buvo pavartojęs jo būklei pražūtingų medžiagų.

Brolio laidotuvėms nepilnametė mergina neturėjo pinigų, tad per socialinius tinklus kreipėsi pagalbos į pažįstamus ir nepažįstamus žmones.

Žmonių reakcija buvo skirtinga. Kai kurie suskubo pervesti eurų į nurodytą sąskaitą, kiti ėmė svarstyti, kodėl gavėjo pavardė sutampa su internete rasta nusikaltėlio pavarde.

Mergina aiškino, kad pati rinkti lėšų negali, tad pateikė savo dėdės banko sąskaitą.

Miręs jaunuolis, kaip ir 17-metė jo sesuo, užaugo vaikų globos namuose. Abu apibūdinami itin gerai. Jų tėvų teisės buvo apribotos dėl netinkamo gyvenimo būdo.

Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė Gražina Aurylienė teigė gerai žinanti šių jaunuolių istoriją ir labai apgailestaujanti dėl tokio liūdno vaikino likimo.

Pasak vadovės, skyriaus darbuotojai pasidomės, kuo gali pagelbėti artimiausio žmogaus netekusiai merginai, ir nepaliks jos nelaimėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasipiktines

Pasipiktines portretas
Kad šitoje ligoninėje kai kurių medikų abejingumas yra baisus, tai faktas. Priėmimo skyriuje žmonės su baisiausiomis nelaimėmis stovi eilėje valandų valandas (teko matyti, kaip apsauginis buvo atvežtas su nupjautu pirštu darbo vietoje, ranka vos vos uždengta su "skuduru" kraujas plūsta ant žemės, o eilėje laukia 3 val.), jeigu buvo paguldytas reanimacijoje, tai nieko nuostabaus kodėl numirė. Ten niekam neįdomu. Pačiai teko prieš pora dienų kovoti už artimojo gyvybę reanimacijos skyriuje, kuriame atsidūrėme būtent dėl medicinos darbuotoju klaidos, kuri vos nekainavo gyvybės.. Baisi ligoninė.. baisus abejingumas, kompetencijos, žinių, žmogiškumo, išprusimo trūkumas.. Žmonės bukit geri kovokit už artimuosius, jiems nerūpi tik mes galime padėti. Kalbant dar apie reanimacijos skyrių pavadinimas labiau atitiktu gyvųjų morgas, bet ne reanimacija. Kovokit už save, už mums artimus žmones ir aplinkinius, tik MES galime sustabdyti korupciją, jie turi dirbti už gaunama atlyginimą, o ne už kyšius.

Aris

Aris portretas
Kad Janušoniui seniai laikas palikti šiltą kėdę su vilko bilietu.Priimamajam netvarka,jeigu greitoji atveža kad ir nėra laukiančiųjų personalas atrodo specialiai laukia numirsiu per valandą ar ne.Jei kojų nepakratei vadinasi esi sveikas ir keliauk namo (kartais pasiūlo taksi iškviesti),o jei kanopas užvertiai tai tau vieta lavoninėj.Janušonis tai žino,bet dangsto.Įdomu kas jį taip sėkmingai tiek laiko dangsto?

Lina

Lina portretas
Diabetas nuo vaikystės tai 5 dūriai insulino per dieną, 80 eurų neįgalumo pašalpa VISKAM per mėnesį.Kaip nori taip gyvenk.Susirgai- mirk, kam Lietuvai jaunas paliegelis?Giedokim himną Lietuviai...
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių