Quantcast

Patikros davė rezultatų: Tauragės apskrityje nubausti du vyrai, turėję kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai savaitgalį ir pirmadienį, Šilalės mieste bei rajone, vykdė patikrinimus dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamų prekių.

Šeštadienį policijos pareigūnai patikrinimo automobilį „Alfa Romeo“, kurio bagažinėje rado ir paėmė 300 pakelių „NZ Gold“, 200 pakelių „Minsk Capital QS“ ir 180 pakelių „NZ“ cigarečių, kurie buvo nepaženklinti Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka. Bendra rastų ir paimtų cigarečių vertė siekia 2 414 eurų. Vyriškiui surašytas protokolas dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Vyrui (gim. 1978 m.), gresia bauda nuo 2 tūkst. iki 5 590 eurų.

Policijos pareigūnai tęsdami patikrinimus lapkričio 30 d. apsilankė pas 58 metų vyriškį, kurio sodyboje Šilalės r., Kvėdarnos mstl., rado ir išėmė 742 pakelius cigarečių, kurie buvo nepaženklinti Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka. Bendra rastų ir paimtų cigarečių vertė siekia 2636,50 eurų. Už padarytą nusižengimą vyriškiui gresia bauda nuo 5 200 iki 6 tūkst eurų.

Siekdami užkardyti akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą, pareigūnai ir toliau vykdys policines ir prevencines priemones, siekiant stiprinti akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos užkardymą bei tikrins visą iš gyventojų gaunamą informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių