Quantcast

Neįgaliųjų asociacijų vadovas bus teisiamas dėl didelės vertės turto pasisavinimo

  • Teksto dydis:

Dviejų Klaipėdos neįgaliųjų asociacijų ir neįgaliųjų sporto klubo prezidentas Gintas Jonauskas bus teisiamas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, didelės vertės turto pasisavinimo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, G. Jonauskas 2015-2019 metais pasisavino didžiąją dalį asociacijoms ir sporto klubui fizinių bei juridinių asmenų skirtos paramos ir siekdamas tai nuslėpti paslėpė apskaitos dokumentus.

Pasak prokuratūros, rėmėjų lėšos buvo pervedamos į asociacijų ir sporto klubo banko sąskaitas ar duodamos grynaisiais. Manoma, kad G. Jonauskas gautų grynųjų pinigų į įstaigų kasas ir banko sąskaitas neįnešė ir jų nepanaudojo asociacijų ar sporto klubo veikloje.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad vadovas iš banko sąskaitų atlikdavo pavedimus ir banko kortele atsiskaitydavo už su įstaigų veikla nesusijusias prekes ir paslaugas.

Teisėsaugos teigimu, per 2014-2019 metus kaltinamasis galėjo pasisavinti svetimo turto už daugiau kaip 888 tūkst. eurų.

Taip pat nustatyta, kad siekdamas išvengti mokesčių G. Jonauskas pastaruosius penkerius metus Valstybinei mokesčių inspekcijai teikė neteisingus duomenis apie asociacijų ir sporto klubo turtą bei pelną ir taip į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 12 tūkst. eurų mokesčių.

Pagal viešai prieinamus duomenis, G. Jonauskas vadovauja Neįgaliųjų rekreacijos ir sporto asociacijai „Klaipėdos kentauras“, Lietuvos neįgaliųjų rekreacijos asociacijai „Dezironas“ ir Lietuvos neįgaliųjų biliardo asociacijai.

Baudžiamąją bylą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada bus atimta turtai is vagiu,o ne kalejimas,

kada bus atimta turtai is vagiu,o ne kalejimas, portretas
Valdo visi sukciai ,vagia ir aimanuoja -pinigu nera,invalidams o vadovo tik rumai dideja,idomu ka veikia musu tikrintoja,sargai ,tik alga ima ir kisius uz tylejima ir leidzia toliau vogti valstybes pinigus skirtus neigaliems,mes turim ieskoti pinigu savo invalidams vaistams ,paslaugom,vezimeliams o vadovai savinasi pinigus ir gyvena sau susikure rojuje,kur kontrolieriai,jie irgi gyvena neblogai dalinasi grobiu su vadovais ,kaip grazu ir gera lietuvoje , vagiu- saika,

:)))

:))) portretas
Centro partijos kandidatas į seimą ? Joooo.... Džiugu , kad partijėlė liko už seimo durų .

Na nieko sau )

Na nieko sau )  portretas
Pasirodo " protinis " neįgalumas yra baisesnis už fizinį ...Kaip bjauru ...vagia visi ? Apvaginėja net neįgalius ? O paskui aimanuoja , kad valdžia mažai skiria lėšų ? Fui....Man tos visokios asociacijos senokai kelia abejonių ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių