Quantcast

Neblaivi prie vairo įkliuvusi pareigūnė gali tapti įtariamąja?

Išgėrusi prie vairo įkliuvo dar viena pareigūnė – aukštas pareigas ėjusi ir nemažą stažą turinti moteris veikiausiai bus atleista iš darbo. Maža to, aiškinamasi, kas yra dar viena moteris, kuri ligoninėje tą patį vakarą norėjo gauti pažymą apie blaivumą ir medikams pateikė minėtos pareigūnės dokumentus.

Matuoklis rodė 1,22 prom.

Šeštadienio vakarą policijos pareigūnai vykdė vairuotojų blaivumo patikrą. Prie Smiltelės ir Mogiliovo gatvių sankryžos policininkai sustabdė „Volkswagen Golf“, kurį vairavo 48 metų moteris. Matuoklis parodė 1,22 prom.

Paaiškėjo, kad pažeidėja – pareigūnė.

Moteriai toliau važiuoti neleista, pradėta administracinė teisena.

Pareigūnė veikiausiai suprato, kad šis incidentas padės tašką jos karjerai policijoje.

Prisistatė svetimu vardu

Tuo tą vakarą ši istorija nesibaigė. Netrukus į Klaipėdos universiteto ligoninę atvyko moteris ir pareiškė, kad nori gauti pažymą apie blaivumą.

Ji pateikė vos prieš valandėlę neblaivios vairuojant įkliuvusios policijos pareigūnės asmens dokumentus.

Kaip patvirtino ligoninės vadovas Vinsas Janušonis, moters blaivumas buvo tikrinamas pučiant į ligoninės turimą alkoholio matuoklį.

Gydytoją nustebino faktas, kad tik ką patikros metu buvo konstatuotas 1,22 prom. girtumas, o ligoninės įrenginys rodė nulį promilių. Tai privertė gydytoją atidžiau pažvelgti į pateiktus dokumentus.

Medikas savo abejones išreiškė garsiai ir pasakė, kad kvies policiją šioms abejonėms patvirtinti arba paneigti. Jis paskambino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Nušalino nuo tarnybos

Kol policininkai važiavo į ligoninę, įtarimų sukėlusi moteris pasistengė iš ligoninės dingti. Atrodo, kad ji išsinešė ir pareigūnės dokumentus.

Pirmadienį Klaipėdos apskrities policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas patvirtino, kad toks faktas buvo.

Tą patį rytą jis pasirašė teikimą dėl Kriminalinės policijos Turto tyrimo skyriaus viršininkės Loretos Šimulienės nušalinimo nuo tarnybos.

Tokiu veiksmu ji pažemino visų pareigūnų autoritetą, tai dėmė visai policijai, todėl pateisinti tokių dalykų negalima.

Ji bus nušalinta, kol vyks tarnybinis patikrinimas.

„Kito pasirinkimo neturime, kaip ir visais kitais tokiais pat atvejais.

Girto pareigūno vairavimas yra tarnybos diskreditavimas ir pareigūno vardo pažeminimas. Turime pareigūnų, nepakeičiamų nėra, bus kam užimti tas pareigas. Tokiu veiksmu ji pažemino visų pareigūnų autoritetą, tai dėmė visai policijai, todėl pateisinti tokių dalykų negalima. Šioje situacijoje matau vieną gerą dalyką – pareigūnai netoleruoja girtų kolegų vairavimo, kad ir kokio rango jie būtų. Sistema valosi, man tik keista, kaip pareigūnai lengva ranka numoja į savo ateitį, karjerą, negalvoja apie savo artimuosius, vaikus. Moterys paprastai laikomos atsparesnės korupcijai“, – patikino A. Motuzas.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Klausiamas apie įvykius ligoninėje, A. Motuzas teigė, kad šį atvejį aiškinasi Policijos departamento prie VRM Imuniteto valdyba.

Komisariato vadovas patvirtino, jog kažkokia moteris prisistatė pareigūnės vardu ir norėjo įrodyti, kad yra blaivi.

„Nelabai noriu komentuoti, norėčiau susilaikyti, dar aiškinamos aplinkybės, dar daug visokių neaiškumų, ar nusikaltimas buvo baigtas ar ne, – pirmadienį ryte teigė A. Motuzas. – Įstatymas numato 10 dienų aplinkybėms patikslinti ir po to ikiteisminis tyrimas pradedamas arba ne. Turi būti peržiūrėti vaizdo stebėjimo kamerų įrašai, reikia surinkti visus įrodymus, kad būtų inkriminuotas nusikaltimas. Neabejoju, kad Imuniteto valdyba pažiūrės į šį atvejį principingai. Jei paaiškėtų, kad taip ir buvo, būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, ir pasekmės būtų dar rimtesnės.“

Vakar prieš pietus Klaipėdos policijos viršininkas patvirtino, kad jau pradėtas ikiteisminis tyrimas. Taip apsispręsta po pokalbio su Imuniteto valdybos vadovu.

A. Motuzas paaiškino, kad atvejis – pernelyg rezonansinis, jis turi būti tikrinamas ikiteisminio tyrimo rėmuose.

Dar svarstoma, ar tai melagingos informacijos pateikimas siekiant įgyti dokumentą, ar svetimo dokumento panaudojimas.

Gali būti, kad bus kvalifikuojama kaip pasikėsinimas įvykdyti kurį nors šių nusikaltimų.

Tyrimą atliks Imuniteto valdyba, jos pareigūnai nustatys ir tyrimo eigą.

Vakar prisiskambinti pačiai L. Šimulienei nepavyko, moteris nekėlė tarnybinio telefono darbo kabinete, neatsiliepė ir mobiliojo ryšio telefonu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Koks komentarų lygis! Nors nieko naujo LT ,bet vistiek paskaičius darosi net kraupu.Toks jausmas ,kad kaip avims pametė ėdesio ir visi- beeee.

Sabutilnikas

Sabutilnikas portretas
Įdėkite šimulienė nuotrauką, klaipėdiečiai turi teisę žinoti savo pijokus

Buvęs kolega

Buvęs kolega portretas
Jos tai negaila nė per marytės plauką, jai motuzas galės sakyti ne "viso gero" , o "pašla von"
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių