Quantcast

Naujagimio atsikračiusi plungiškė – išteisinta

Kūdikį pagimdžiusi, laikiusi jo kūną šaldiklyje, o paskui jo atsikračiusi plungiškė sulaukė teismo malonės.


 

Kūdikį pagimdžiusi, laikiusi jo kūną šaldiklyje, o paskui jo atsikračiusi plungiškė sulaukė teismo malonės.

44 metų Irma Burvienė Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį išgirdo išteisinamąjį nuosprendį. Nepaisant to, moteris slėpė veidą nuo reporterių ir nenorėjo su jais kalbėti.

Plungiškė buvo kaltinama pasikėsinimu nužudyti savo kūdikį. Valstybės kaltintojo įsitikinimu, pernai namuose pagimdžiusi nenustatytos lyties kūdikį ir neįsitikinusi, ar jis gyvas, moteris ranka užspaudė kvėpavimo takus.

Naujagimio kūną dvi savaites moteris laikė šaldiklyje, po to išmetė į šiukšlių konteinerį, kurio turinys buvo išvežtas į sąvartyną.

Analogiškoje situacijoje šis teismas jau buvo priėmęs apkaltinamąjį nuosprendį, todėl prokuroras prašė nuteisti šią moterį ir siūlė skirti jai 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismo nuomonė buvo kitokia.

Pasak nuosprendį priėmusios teisėjos, nenustatyta jokių objektyvių įrodymų, patvirtinančių, kad moteris pagimdė gyvą kūdikį arba pagimdžiusi negyvą vaikelį, neįsitikinusi jo gyvybingumu, uždengė ranka jam burną.

Ikiteisminio tyrimo metu atliktą įtariamosios apklausą, kurioje ji apklausta kaip liudytoja pripažino kaltę, teismas pavadino niekine ir nevertino kaip įrodymo, kadangi ši procedūra atlikta pažeidžiant baudžiamojo proceso taisykles.

Objektyviu įrodymu nelaikytas ir kitą dieną po šios apklausos moters parašytas prisipažinimas, kurį vėliau ji paneigė.

Teisme apklaustų bendradarbių parodymai pavadinti moterų būryje skleidžiamomis apkalbomis. Išteisinamajame nuosprendyje pabrėžiama, kad nesuradus naujagimio lavonėlio nepaneigta ir moters versija, jog vaikas gimė negyvas.

Teisėjų kolegijos įsitikinimu, esant šioms prielaidoms, priimti apkaltinamąjį nuosprendį negalima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xexe

xexe portretas
yr senas kriminalistu posakis "net tela-net dela"

TIESA

TIESA portretas
Labai gerai teismai dirba???, gimdyk ,dek i saldikli, paskui sudegink ir tu nekalta, nera kuno ,nera irodymo. GIMDYKIT -ZUDYKIT , NES SALDIKLIS NAUJAGIMIAMS LAIKYTI GERA VIETA, TAIP PASAKE MUSU ,, gerbiami''TEIMAI. SIAUBAS.

lfoug

lfoug portretas
Kokias cia nesamones rasineja? Siaubas... Grazinti mirties bausme!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių